χαμστεράκια | ενδοσκοπηση | παρεση προσωπικου βελονισμος | οξεια παγκρεατιτιδα ορισμος | διαβρωτική οισοφαγίτιδα

Νέα υποσχόμενη θεραπεία για τους πόνους στη μέσηΜία νέα τεχνική με την ονομασία intra-disc electrotherapy (IDET), η οποία εφαρμόζεται προς το παρόν σε 6 κέντρα στη Μ. Βρετανία, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε άτομα που υποφέρουν από χρόνιους και έντονους πόνους στη μέση.

Η μέθοδος στηρίζεται στην διοχέτευση θερμότητας στην περιοχή του μεσοσπονδύλιου δίσκου που παρουσιάζει το πρόβλημα, με την βοήθεια ενός ηλεκτροθερμικού καθετήρα, ο οποίος θερμαίνεται στους 90 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία των ιστών να ανέρχεται στους 65 με 75 βαθμούς.

Η θεραπεία διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και γίνεται με τη βοήθεια τοπικής αναισθησίας, ενώ ο ασθενής δεν χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια για τις επόμενες έξι εβδομάδες φορά έναν ειδικό κορσέ και μετά από αυτό το διάστημα ξεκινά ειδική φυσιοθεραπεία. Κάθε θεραπεία κοστίζει περίπου 1000 ευρώ.

Η μέθοδος, σύμφωνα με τους ειδικούς, εφαρμόζεται όταν η φυσικοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή δεν έχουν φέρει αποτελέσματα, ενώ δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς με προβλήματα στη μέση.

Οι γιατροί που εφαρμόζουν την μέθοδο θεωρούν ότι τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή της είναι ικανοποιητικά και μπορεί να αποτελέσει μία πολύ πιο φθηνή και λιγότερο οδυνηρή λύση από την χειρουργική επέμβαση, για όσους ασθενείς παρουσιάζουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.