κεμπαπ θερμιδες | προλακτινη | ελκος στομαχου | κιρσοι οισοφαγου συμπτωματα | ορθοσκόπηση προετοιμασία

Η αλλαντοτοξίνη απαλύνει τους πόνους της μέσηςΗ τοξίνη της αλλαντίασης μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με χρόνια προβλήματα μέσης, σύμφωνα με έρευνα αμερικανών ερευνητών που δημοσιεύεται στο περιοδικό Neurology. Ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους, που προκαλούνται από πολλαπλές σκληρώσεις ή εγκεφαλική παράλυση, δέχονται ήδη τη θεραπεία στην Αγγλία.

Πιο συγκεκριμένα, η τοξίνη είναι ικανή να ανακουφίσει ασθενείς με χαμηλή οσφυαλγία από τους μυϊκούς σπασμούς για περίπου τρεις μήνες. Κάθε χρόνο στην Αγγλία το πρόβλημα της χαμηλής οσφυαλγίας κοστίζει στην οικονομία εκατομμύρια εξαιτίας των αδειών που παίρνουν οι ασθενείς από τις εργασίες τους.

Το Reed Army Medical Center στην Washington DC, πραγματοποίησε πειραματική δοκιμή στην οποία συμμετείχαν 31 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε είτε η τοξίνη, είτε μία ένεση από φυσιολογικό ορό. Ολοι τους είχαν συμπτώματα χαμηλής οσφυαλγίας για έξι χρόνια.

Μετά από τρεις εβδομάδες που δέχονταν την ένεση, σχεδόν τα τρία τέταρτα αυτών που έπαιρναν το φάρμακο δήλωσαν ότι ο πόνος τους είχε υποχωρήσει στο 50% ή και περισσότερο, σε σχέση με το ένα τέταρτο των ασθενών που δέχονταν το φυσιολογικό ορό. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν φανερά για το 60% των ασθενών που έλαβαν την τοξίνη μετά την όγδοη εβδομάδα της θεραπείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών, απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες και αναλυτικότερες έρευνες, προκειμένου να δοθεί έγκριση για το συγκεκριμένο φάρμακο που αντιμετωπίζει τη χαμηλή οσφυαλγία. Το υψηλό κόστος του φαρμάκου αποτελεί έναν ακόμα ανασταλτικό παράγοντα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.