Ανακουφίστε τους πόνους της μέσης μέσω e-mail

Τα άτομα, τα οποία υποφέρουν από πόνους στη μέση μπορεί να νιώσουν ανακούφιση, εάν συμμετέχουν συστηματικά σε ομαδικές συζητήσεις μέσω της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης (e-mail), οι οποίες όμως κατευθύνονται από επαγγελματίες σε θέματα υγείας. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine’.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 190 άτομα, άντρες και γυναίκες, που αντιμετώπιζαν προβλήματα στη μέση. Οι συμμετέχοντες συνομιλούσαν με γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και ψυχολόγους μέσω e-mail και εξέφραζαν απορίες σχετικές με το πρόβλημα τους. Οι επιστήμονες δεν έδιναν συγκεκριμένες ιατρικές απαντήσεις, αλλά κυρίως τους πληροφορούσαν για τα αίτια της κατάστασης τους και τους πιθανούς τρόπους ελάττωσης του πόνου.

Οι ασθενείς έλαβαν επίσης μια επιμορφωτική βιντεοκασέτα και ένα βιβλίο που αναφερόταν στους πόνους της μέσης. Η έρευνα είχε διάρκεια ένα χρόνο. Επιπλέον, υπήρχε και ένα γκρουπ ελέγχου, στο οποίο συμμετείχαν 231 άτομα με προβλήματα στη μέση, τα οποία όμως δεν πήραν μέρος σε καμία συζήτηση και δεν έλαβαν καθόλου πληροφοριακό υλικό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα της πρώτης ομάδας παρουσίασαν αισθητές βελτιώσεις στο πρόβλημα τους, συγκριτικά με τα άτομα που δεν είχαν καμία υποστήριξη. Οι ασθενείς που δέχτηκαν βοήθεια είχαν λιγότερους πόνους, έπαψαν να φοβούνται για επιδείνωση στο μέλλον και μπορούσαν να ανταποκριθούν καλύτερα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι ασθενείς, που ανταλλάσσουν συστηματικά απόψεις και εμπειρίες για το πρόβλημα που τους απασχολεί, μπορούν να συμβιβαστούν ευκολότερα με αυτό και να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους να το αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση