Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την υγεία των στρατευμένων

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για θέματα υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης των στρατευμένων, υπό την Προεδρία του Υπουργού Εθνικής ’μυνας, κ. Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο κ. Παπαντωνίου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε ότι σκοπός της επιτροπής είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, καθώς επίσης και η ενίσχυση της κοινωνικής λειτουργίας της στρατιωτικής υγείας, ιδίως στις ακριτικές περιοχές και τα νησιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο της γενικότερης προοπτικής μας να ενώσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον Ελληνικό λαό, με την κοινωνία μας.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο Υπουργός η επιτροπή θα εξετάσει θέματα όπως τα ναρκωτικά στο στρατό, το aids, το θέμα της πρόληψης, και της αγωγής υγείας των στρατευμένων . Η θητεία επεσήμανε ο κ. Παπαντωνίου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία επιμόρφωσης για τέτοια σημαντικά θέματα, τομέας στον οποίο οι στρατιωτικοί γιατροί μπορούν να προσφέρουν πολλά για να γίνουν οι νέοι της Ελλάδας ακόμη καλύτεροι.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση