Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί δεν επιβαρύνουν τα νοσοκομεία στη Γιούτα

Κανονικά θα λειτουργούν τα νοσοκομεία και οι κλινικές στη Γιούτα κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στην πόλη Salt Lake City των ΗΠΑ. Η υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί με την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών (Intermountain Health Care – IHC) κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι θα έχουν κανονική πρόσβαση στα νοσοκομεία, η λειτουργία των οποίων δε θα επηρεαστεί από τους 100.000 επισκέπτες που αναμένεται ότι θα φτάσουν στη Γιούτα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Η IHC, μία κοινοτική μη κερδοσκοπική οργάνωση, έχει φροντίσει να επανδρώσει με εθελοντές 35 προσωρινές κλινικές στις τοποθεσίες που διεξάγονται οι αγώνες, από δύο σε κάθε περιοχή, στην μία εκ των οποίων θα εξυπηρετούνται οι αθλητές και στην άλλη οι θεατές. Υπολογίζεται ότι στις κλινικές θα αντιμετωπιστούν περί τα 10.000 περιστατικά.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, μικρός αριθμός θεατών και αθλητών εισάγεται στα τοπικά νοσοκομεία, εξ’ αιτίας κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια των αγώνων, μειώνεται και ο αριθμός των κατοίκων που επισκέπτονται τα νοσοκομεία, σε αντίθεση με το διάστημα πριν και μετά τους αγώνες, οπότε παρατηρείται αύξηση του αριθμού αυτού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση