Συνεργασία Ελλάδας με Σκόπια στον τομέα της Υγείας

Συνάντηση εργασίας διάρκειας δύο και πλέον ωρών είχαν οι Υπουργοί Υγείας και Πρόνοιας της Ελλάδας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος και της πΓΔΜ κ. Dragan Danilovski, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Στη συνάντηση των δύο υπουργών συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της υγείας και ειδικότερα στην επιδημιολογική επιτήρηση, την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, την εκπαίδευση και τη μετεκπαίδευση προσωπικού, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η εξειδίκευση του τρόπου συνεργασίας θα γίνει σε νέα συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών στα Σκόπια, τα οποία θα επισκεφθεί, μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Danilovski, ομάδα επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας με επικεφαλής τον υφυπουργό κ. Έκτορα Νασιώκα.

Σημειώνεται ότι από ελληνικής πλευράς μετείχαν στη συνάντηση ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Έκτορας Νασιώκας, οι πρόεδροι του ΕΟΦ κ. Μ. Μαρσέλος και του ΚΕΕΛ κ. Π. Σαρόγλου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Dragan Danilovski δήλωσε: “Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι ως υπουργός την Ελλάδα και έχω συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο. Είμαι ικανοποιημένος γιατί έχουμε κοινή φιλοσοφία στην αντιμετώπιση των θεμάτων της υγείας και θέλουμε να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες” ενώ από την πλευρά του ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος θεώρησε την συζήτηση εξαιρετικά ουσιαστική η οποία προϊωνίζει μία ουσιαστική συνεργασία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση