τρανσαμινάσες αυξημένες | θηλωμα γλωσσας | αιτια κοιλιακης ταχυκαρδιας | ΛΥΚΟΣ ΛΕΙΣΜΑΝΙΑΣΗ

Το FDA απέρριψε το κοινό χάπι πραβαστατίνης και ασπιρίνηςΑν και η πραβαστατίνη και η ασπιρίνη είναι δύο γνωστά και καταξιωμένα φάρμακα, σκεύασμα που περιέχει το συνδυασμό τους δεν έλαβε έγκριση τελικά από το FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων). Η πραβαστατίνη είναι φάρμακο που αφορά σθενείς που παρουσιάζουν αυξημένη χοληστερόλη, ενώ η ασπιρίνη χρησιμοποείται εκτός των άλλων και από ασθενείς που παρουσίασαν κάποιο καρδιακό επεισόδιο. Μέ βάση αυτό το σκεπτικό η εταιρία Bristol-Myers Squibb σκέφτηκε να τα συνδυάσει, στοχεύοντας αρχικά σε 12,5 εκατομμύρια Αμερικανούς που έχουν και τις δύο ενδείξεις.

Το FDA απέρριψε την κυκλοφορία του συνδυασμού με ψήφους 7 κατά, 1 υπέρ και 1 αποχή. Γενικά οι συνδυασμοί φαρμάκων πρέπει να αποφεύγονται, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Κι αυτό γιατί αν χρειάζεται να διακόψει κανείς το ένα από τα δύο φάρμακα, ή να αυξήσει τη δόση αναγκαστικά θα αυξήσει και τη δόση του δεύτερου φαρμάκου. Κι όταν το δεύτερο είναι ασπιρίνη που δρα σαν αντιπηκτικό (αντιαιμοπεταλιακό) υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αιμορραγίας. Αυτό ήταν και το σκεπτικό της επιτροπής του FDA που απέρριψε το συνδυασμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την αρνητική εισήγηση του FDA υπήρξε μικρή πτώση της μετοχής της Bristol-Myers Squibb στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά 0,94 στις 47,75 μονάδες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.