στιγμα αναιμιας | Βηματοδοτησ | ψωρα σκυλου | φυσιολογικη θερμοκρασια ανθρωπινου σωματος

Το κοινό κρυολόγημα απαιτεί ...κοινή λογικήΠολλοί άνθρωποι έχουν λανθασμένη άποψη για τα αίτια και τον τρόπο αντιμετώπισης του κοινού κρυολογήματος, παρόλο που χρειάζεται, μόνο "κοινή λογική" αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων (Infectious Diseases Society of America).

Οι ερευνητές μελέτησαν 161 οικογένειες από την πολιτεία της Μασαχουσέτης, από όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, με τουλάχιστον ένα παιδί ηλικίας από έξι μηνών έως πέντε ετών, το οποίο πήγαινε σε βρεφονηπιακό σταθμό ή νηπιαγωγείο.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι το 60% των γονέων πίστευε ότι ορισμένα κρυολογήματα οφείλονται σε βακτήρια και οι μισοί περίπου πίστευαν ότι το κρυολόγημα και η βρογχίτιδα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη λήψη αντιβιοτικών.

Σχεδόν οι μισοί γονείς είχαν εσφαλμένες αντιλήψεις για την αιτία του κοινού κρυολογήματος, με το 46% να νομίζει μπορεί να προκληθεί όταν κάποιος δεν είναι καλά ντυμένος, το 57% να πιστεύει ότι οφείλεται στο κρύο και το 37% να πιστεύει ότι μπορεί να προκληθεί εάν κάποιος βγαίνει έξω με βρεγμένα μαλλιά.

Το κοινό κρυολόγημα οφείλεται σε ιούς και οι ιώσεις δε θεραπεύονται με αντιβιοτικά. Η μετάδοσή τους γίνεται κυρίως μέσω της μύτης και των ματιών και όχι μέσω του στόματος, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του κρυολογήματος αποτελεί και το συχνό πλύσιμο των χεριών. Πρέπει να γίνεται συχνά ιδίως όταν κάποιος βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με άτομα που με κρυολόγημα όπως γονείς και παιδιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.