σαλια στο στομα | απονευρωση | ατονια μητρας | τρανσαμιναση | αδεσποτα ζωα | εγκυμοσυνη και πονοι μαστου

Εύσημα της ΕΕ στην Ελλάδα για οικολογικά προϊόντα



H Eλλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διακρίνονται περισσότερο στην προώθηση προϊόντων με οικολογική διάσταση, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ειδικότερα, κατά το 2001, δόθηκαν στην Ελλάδα 9 βραβεία με οικολογικό σήμα από το κοινοτικό σύστημα απονομής οικολογικής σήμανσης.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Γαλλία με 20 βραβεία και ακολούθησαν η Δανία με 19 , η Ιταλία με 16, η Ισπανία με 12 και η Ελλάδα με 9 βραβεία. Στις τελευταίες θέσεις της σχετικής κατάταξης ήταν η Αυστρία και το Λουξεμβούργο με καμία διάκριση.

Στόχος της απονομής οικολογικού σήματος είναι η προώθηση προϊόντων με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και η παροχή στους καταναλωτές επιστημονικά τεκμηριωμένων πληροφοριών για τις επιπτώσεις των προϊόντων στο περιβάλλον. Σημείωνεται, ότι το οικολογικό σήμα δημιουργήθηκε το 1992 και αφορά όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες εκτός από τα τρόφιμα, τα ποτά και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.