κυανοκοβαλαμινη β12 | εμβολιο τετανου | βραχυς χαλινος στόματος | εναλλακτικες θεραπειες για το σταφυλοκοκκο

Νέα τεχνική για έγκαιρη διάγνωση του ΑλτσχάιμερΜία νέα τεχνική χάρη στην οποία θα είναι δυνατή η ανίχνευση των πρώιμων αλλαγών που προκαλούνται στον εγκέφαλο από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, πριν ακόμα εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, ανέπτυξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου UCLA, στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για μία απεικονιστική τεχνική, η οποία αν και βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια, πιστεύεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των θεραπειών που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της νόσου.

Η διάγνωση του Αλτσχάιμερ, βασίζεται προς στο παρών στα συμπτώματα της ασθένειας και κυρίως στην εμφάνιση της άνοιας, η οποία όμως μπορεί να οφείλεται και σε άλλα αίτια. Οριστική διάγνωση μπορεί να τεθεί μόνο μετά θάνατον, με την ανεύρεση των χαρακτηριστικών εγκεφαλικών αλλοιώσεων.

Η νέα τεχνική βασίζεται στη χρήση ενός χημικού δείκτη με την ονομασία FDDNP που ανιχνεύει έγκαιρα τις αλλοιώσεις και τις κάνει ορατές με τη βοήθεια τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (positron emission tomography).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.