Φοιτητές: Της νύχτας τα καμώματα…

Τα ξενύχτια είτε λόγω διαβάσματος είτε λόγω διασκέδασης, φαίνεται ότι επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ότι αφορά την νυχτερινή ξεκούραση, σε ποσοστό διπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα στις ΗΠΑ, το 15% των φοιτητών παρουσίαζε χρόνια προβλήματα ύπνου, το 75% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι αντιμετώπιζε ανάλογα προβλήματα περιοδικά, ενώ μόλις το 11% θεωρούσε ότι ήταν ικανοποιημένο από τον ύπνο του.

Οι σπουδαστές με ανάλογα προβλήματα, σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες εμφανίζουν υπερένταση, άγχος, αλλά και χαμηλές επιδόσεις στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις.

Αϋπνίες, δυσκολία στο να αποκοιμηθούν, υπνοβασίες και αίσθηση κόπωσης την άλλη μέρα είναι μερικά από τα κυριότερα προβλήματα που ανέφεραν οι φοιτητές.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι προβλήματα αυτού του είδους μπορούν να αντιμετωπισθούν με μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες, όπως για παράδειγμα ο σπουδαστής να πηγαίνει για ύπνο και να σηκώνεται συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα, αλλά και με αλλαγές στις ώρες των μαθημάτων, ιδίως αυτών που γίνονται τις πρωινές ώρες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση