γιατι μια γυναικα πρεπει να περιποιειται τον εαυτο της; | υπαρχει τεστ παπ στην αγγλια | παθησεις καρδιας

Φοιτητές: Της νύχτας τα καμώματα...Τα ξενύχτια είτε λόγω διαβάσματος είτε λόγω διασκέδασης, φαίνεται ότι επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ότι αφορά την νυχτερινή ξεκούραση, σε ποσοστό διπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα στις ΗΠΑ, το 15% των φοιτητών παρουσίαζε χρόνια προβλήματα ύπνου, το 75% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι αντιμετώπιζε ανάλογα προβλήματα περιοδικά, ενώ μόλις το 11% θεωρούσε ότι ήταν ικανοποιημένο από τον ύπνο του.

Οι σπουδαστές με ανάλογα προβλήματα, σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες εμφανίζουν υπερένταση, άγχος, αλλά και χαμηλές επιδόσεις στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις.

Αϋπνίες, δυσκολία στο να αποκοιμηθούν, υπνοβασίες και αίσθηση κόπωσης την άλλη μέρα είναι μερικά από τα κυριότερα προβλήματα που ανέφεραν οι φοιτητές.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι προβλήματα αυτού του είδους μπορούν να αντιμετωπισθούν με μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες, όπως για παράδειγμα ο σπουδαστής να πηγαίνει για ύπνο και να σηκώνεται συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα, αλλά και με αλλαγές στις ώρες των μαθημάτων, ιδίως αυτών που γίνονται τις πρωινές ώρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.