Καλή Χρονιά χωρίς τσιγάρο

Μία νέα διαφημιστική καμπάνια για τη διακοπή του καπνίσματος πρόκειται να λανσαριστεί, με τη νέα χρονιά, στη Μ. Βρετανία. Η αντίστοιχη περσινή καμπάνια προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον, καθώς η γραμμή βοήθειας για τη διακοπή του καπνίσματος που προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας δέχθηκε 10.000 κλήσεις μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ μία έρευνα δείχνει ότι τρία εκατομμύρια Βρετανοί θα καταφέρουν να διακόψουν το κάπνισμα, ενώ άλλα τέσσερα εκατομμύρια σκέφτονται να απαλλαγούν από την κακή αυτή συνήθεια.

Η νέα διαφημιστική καμπάνια βασίζεται στην ιστορία ενός 37χρονου καπνιστή που κατάφερε να κόψει το κάπνισμα με τη βοήθεια της γραμμής υποστήριξης του βρετανικού ΕΣΥ (NHS-National Health System).

Το πρόσωπο της καμπάνιας, το οποίο υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον Ιανουάριο του 2000 λόγω του καπνίσματος, αναφέρεται στο πώς το κάπνισμα άλλαξε δραματικά τη ζωή του.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για την περίοδο 2002-2003, θα επενδύσει 20 εκατομμύρια λίρες (περίπου 12 δισ. δρχ) στις υπηρεσίες του NHS για τη διακοπή του καπνίσματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση