ελλειψη νατριου | αυχενικο βουητο αυτιων | οστεοσαρκωμα κλινικη εικονα | ψειρες αιδιου | κοπρανα θερμιδες

Ασκήσεις χαλάρωσης κατά του διαβήτηΤεχνικές μείωσης του άγχους, όπως ασκήσεις χαλάρωσης και ασκήσεις αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς που πασχουν από διαβήτη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να φέρουν εξ ίσου θετικά αποτελεσμάτα με αυτά της φαρμακευτικής αγωγής στους διαβητικούς, ανακοίνωσαν ειδικοί ερευντητές.

Σχεδόν το 1/3 των ασθενών με διαβήτη που επιδόθηκαν σε αυτές τις μεθόδους κατόρθωσαν να μειώσουν τα επίπεδα σαγχάρου στο αίμα κατά μία ή και περισσότερες μονάδες ανακοίνωσαν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του ιατρικού κέντρου του πανεπιστημίου Ντιουκ.

" Οι τεχνικές ελέγχου του άγχους, εαν προστεθούν στην καθημερινή αγωγή τους ασθενούς, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης" δήλωσε ο ψυχολόγος Ρίτσαρντ Σάργουιτ ο οποίος ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

" Η αλλαγές είναι τόσο σημαντικές όσο οι αναμενόμενες απο την φαρμακευτική αγωγή", πρόσθεσε ο Σάργουιτ ο οποίος έχει συντάξει την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Diabetes Care στο τεύχος του Ιανουαρίου 2002.

" Οι τεχνικές είναι εξαιρετικά απλές, εύκολες στην εκμάθηση και απέδειξαν ότι έχουν πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, όπως και στις περιπτώσεις ασθενών με στεφανιαία νόσο", συνεχίζει ο ίδιος επιστήμονας.

" Κυκλοφορούν παρά πολλά ενημερωτικά βιβλία και άλλα είδη στο εμπόριο που αναφέρονται στο έλεγχο του άγχους και οι ασθενείς μπορούν να τα εφαρμόσουν ακόμα και μόνοι τους χωρίς την παρουσία ιατρού", καταλήγει ο Σάργουιτ.

Η ομάδα ερεύνης του δόκτωρα Σάργουιτ μελέτησε 108 ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ ή διαβήτη των ενηλίκων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.