προφυλακτικο στο στοματικο | τι ειναι το στιγμα | παραμητριο | ελκος δωδεκαδακτυλου | AKETAMINOFENH

Προσπάθεια ανεύρεσης λύσης για τους πανεπιστημιακούς γιατρούςΓια τα λειτουργικά προβλήματα της εφαρμογής του νόμου 2889/01 για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, σε σχέση με τη διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας του Πανεπιστημιακου Διδακτικού έργου, συζήτησαν σε πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, ο Πέτρος Ευθυμίου αλλά και ο υπουργός Υγείας κ. Α.Παπαδόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Μπαμπινιώτης, ο αντιπρύτανης κ. Α.Κουτσελίνης και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Χρήστος Κίττας.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας οι δύο υπουργοί διασαφήνισαν ότι η εφαρμογή του νόμου 2889/01, για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, πρέπει να θεωρείται δεδομένη με πλήρη διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας του Πανεπιστημιακού και διδακτικού έργου.

Ακόμη οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι αποκλείεται και σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να γίνει δεκτή η παράλληλη απασχόληση των πανεπιστημιακών σε ιδιωτικά Κέντρα Υγείας.

Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Αθηνών έθεσαν μια σειρά θεμάτων τα οποία αποσκοπούν στην αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων εφαρμογής του νόμου, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων της ιατρικής εκπαίδευσης.

Και το υπουργείο καταλήγει τονίζοντας ότι επί των ζητημάτων αυτών υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, καθώς κοινό ζητούμενο είναι τόσο η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όσο και των Ιατρικών Σπουδών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.