Συνεργασία Coca-Cola με UNAIDS στη μάχη κατά του AIDS στην Αφρική

Η καταπολέμηση της μάστιγας του AIDS και η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού στην Αφρική, θα αποτελέσουν στόχο της γνωστής εταιρείας παραγωγής αναψυκτικών Coca-Cola, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS, UNAIDS, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 70% από τα 35 εκατομμύρια του πληθυσμού, που έχει μολυνθεί από τον ιό του HIV, ζει σε περιοχές της Αφρικής κάτω από τη Σαχάρα. Και ενώ οι προσπάθειες για τη χαμηλή σε κόστος θεραπεία των ασθενών συνεχίζονται, η πρόληψη παραμένει το κλειδί για την μείωση της εξάπλωσης του ιού.

Στη Ζάμπια, η Coca-Cola προέβει σε αποθήκευση και μεταφορά των φαρμάκων προκειμένου να βοηθήσει τις τοπικές αρχές της χώρας, Family Health Trust, στην ενημέρωση των νέων για τους κινδύνους του HIV/AIDS.

Αλλά και στη Νιγηρία, η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει σημαντικό εργατικό δυναμικό για να διαδώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα (National HIV Sero-Prevalence Sentinel Surveillance Survey), το οποίο θα ακολουθεί τα ίχνη των αλλαγών στη διάδοση του ιού ανάμεσα στις μέλλουσες μητέρες.

Η Coca-Cola έχει δεσμευτεί να βοηθήσει το UNAIDS να αναπτύξει σε όλες τις χώρες της Αφρικής, ενημερωτικές καμπάνιες που θα εστιαστούν στην κακή πληροφόρηση που αφορά την μετάδοση του HIV.

Οι καμπάνιες θα καλλιεργήσουν τις αξίες που αφορούν τη φροντίδα, την ανοιχτή επικοινωνία και την υποστήριξη των ασθενών με AIDS, μέσα στην κοινωνία. Τέλος, η εταιρεία θα δημιουργήσει εκπαιδευτικά κέντρα που θα κάνουν μηνιαίες καμπάνιες πρόληψης και ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση