λευκα αιμισφαιρια πανω απο 10000 | κοκκιωμα λαρυγγα | Ποσο διαρκει η ουλιτιδα?κανει πυρετο? | lpa κοστος

Το κράτος θα χορηγεί φάρμακο για το AIDS στις έγκυες στη Ν. ΑφρικήΤο Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής διέταξε την κυβέρνηση της χώρας να διαθέσει ένα σημαντικό φάρμακο για το AIDS, σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να προληφθεί η μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο έμβρυο.

''Η κυβέρνηση καλείται να πάρει χωρίς καθυστερήσεις τους περιορισμούς που δεν επιτρέπουν στο σκεύασμα nevirapine να διατίθεται για την πρόληψη της μετάδοσης από τη μητέρα στο παιδί του ιού HIV στα δημόσια νοσοκομεία και τις κλινικές που δεν αποτελούν ερευνητικά κέντρα'', αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ενας στους εννέα Νοτιοαφρικανούς είναι φορέας του ιού HIV και 70.000-100.000 μωρά φορείς του ιού γεννιούνται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γενίκευση της χρήσης του nevirapine θα μειώσει κατά το ήμισυ τις περιπτώσεις μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο έμβρυο και θα σώσει 30.000 μωρά από τη νόσο.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αφορά έφεση που υπέβαλε η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής κατά της απόφασης κατώτερου δικαστηρίου τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με την οποία οι αρχές της χώρας καλούνται να προσφέρουν στις εγκύους φορείς του ιού άμεση πρόσβαση στο nevirapine.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.