κοκκινη κηλιδα μεσα στο ματι | νεογεννητο με πυρετο | φαρμακευτικη δηλητηριαση-αντιμετωπιση | συφιλις

Ο συνδυασμός φυτοφαρμάκων κρύβει κινδύνους για τον καταναλωτήΟ συνδυασμός υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων που βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά πιθανόν να ενέχει κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Πολλά τρόφιμα που αποτελούν βασικά συστατικά του καθημερινού διαιτολογίου, εκτίθενται στη χρήση φυτοφαρμάκων σε κάποιο στάδιο της παραγωγής τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υπολείμματα από τα φυτοφάρμακα αυτά, όταν τα τελικά προϊόντα φτάνουν στον καταναλωτή.

Οι Βρετανοί επιστήμονες, σε πειράματα που έκαναν σε καλλιέργειες ιστών στο εργαστήριο, βρήκαν ότι ο συνδυασμός των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων φαίνεται να είναι περισσότερο επιβλαβής στα ανθρώπινα κύτταρα παρόλο που η μεμονωμένη δράση των φυτοφαρμάκων αυτών δεν είναι επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες όταν δοκιμάζεται η ασφάλεια των φυτοφαρμάκων, δε λαμβάνεται υπόψη η δράση τους όταν συνυπάρχουν με άλλα φυτοφάρμακα. Σε μερικές περιπτώσεις, αναφέρουν οι επιστήμονες, η τοξικότητα ενός φυτοφαρμάκου μπορεί ακόμα και να δεκαπλασιάζεται.

Το θέμα της τοξικότητας των υπολειμμάτων αυτών φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τον ευαίσθητο εγκέφαλο του εμβρύου, το οποίο εξαρτάται από τη διατροφή της μητέρας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής πρόκειται να δημοσιευθούν μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.