Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή

Παγκόσμια Ημέρα του ΚαταναλωτήΣτην ασφάλεια και στην ποιότητα των τροφίμων είναι αφιερωμένη η Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου. Οι οργανώσεις των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν με την ευκαιρία αυτή εκδηλώσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τους καταναλωτές πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής τους. Στο μήνυμά του ο Επίτροπος Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης D. Byrne, αφού επισημαίνει ότι η ποιότητα των τροφίμων είναι συνυφασμένη με την ασφάλεια και ότι οι καταναλωτές θέλουν οι τροφές να καλύπτουν τις ανάγκες διατροφής και να είναι πλήρεις και γευστικές, υπογραμμίζει ότι σήμερα οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή προσφορά τροφίμων συνεχώς αλλάζουν.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Byrne το γεγονός ότι τρώμε όλο και περισσότερες τροφές που παρασκευάζονται εκτός σπιτιού, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα. Η σύγχρονη τεχνολογία, ο σεβασμός για το περιβάλλον και οι παραδοσιακές διατροφικές αποτελούν τον οδηγό στην προσπάθεια αυτή.

Συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της σημερινής μέρας έδωσε και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Χαράλαμπος Κουρής, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία και την ασφάλεια του καταναλωτή.

Ο κ. Κουρής υπογράμμισε την συνεχιζόμενη απραξία σε ότι αφορά στις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ανορθωθεί το ευρισκόμενο υπό κατάρρευση Σύστημα Εποπτείας της Αγοράς, ενώ, όπως είπε, οι καταγγελίες για την ποιότητα-ασφάλεια των τροφίμων έχουν υπερβεί τις 117.000.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή, το ΙΚΝΑ πραγματοποιεί συνέδριο στο ΕΒΕΑ, με βραβεύσεις ενεργών πολιτών και φορέων. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης “Ενημέρωσης Καταναλωτών” την οποία, όπως έχει προγραμματιστεί, θα επισκεφθούν σχολεία κλπ. Επίσης στην πλατεία Κλαυθμώνος έχουν γίνει σχετικές εγκαταστάσεις με παρεμφερείς δράσεις. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη (στο Επαγ. Επιμ. Θεσ) και σε άλλες πόλεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση