Χωρίς προφυλάξεις η πρώτη φορά

Οι μισοί περίπου άνδρες δε χρησιμοποιούν προφυλακτικό στην πρώτη τους σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρία Metron Analysis, για το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και η οποία καταδεικνύει την περιορισμένη χρήση του προφυλακτικού στη χώρα μας, γεγονός που εκθέτει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού στον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό του AIDS.

Η έρευνα, που έγινε σε 1.500 άτομα ηλικίας από 16 έως 45 ετών, δείχνει ότι περίπου δύο στους δέκα άνδρες και τρεις στις δέκα γυναίκες δε χρησιμοποίησαν καμιά αντισυλληπτική μέθοδο στην πρώτη τους σεξουαλική επαφή.

Από τους άνδρες που χρησιμοποίησαν προφυλακτική μέθοδο, έξι στους δέκα έκαναν χρήση προφυλακτικού και από τις γυναίκες τέσσερις στις δέκα.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο επίκουρος καθηγητής κοινωνικής ιατρικής κ. Γιάννης Τούντας, οι πιο νέοι άνθρωποι χρησιμοποιούν πιο συχνά το προφυλακτικό απ’ ότι οι μεγαλύτεροι.

Οσοι ζουν στις πόλεις και γύρω από αυτές, αλλά και είναι μορφωμένοι, χρησιμοποιούν προφυλακτικό σε μεγαλύτερο ποσοστό κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή.

Ενδεικτικό είναι επίσης και το γεγονός ότι μόνο πέντε στους δέκα άνδρες χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό την περίοδο που έγινε η έρευνα, αλλά και η απάντηση των γυναικών είναι άκρως ανησυχητική, καθώς σε ποσοστό που ξεπερνά το 25% δεν χρησιμοποιούν καμιά αντισυλληπτική μέθοδο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση