επιγαστριο | υπαρχη πνευμονια χορι πηρετο | αιμοραγια συκωτιου | πως γινεται η διαγνωση στο φυσημα

Χωρίς προφυλάξεις η πρώτη φοράΟι μισοί περίπου άνδρες δε χρησιμοποιούν προφυλακτικό στην πρώτη τους σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρία Metron Analysis, για το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και η οποία καταδεικνύει την περιορισμένη χρήση του προφυλακτικού στη χώρα μας, γεγονός που εκθέτει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού στον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό του AIDS.

Η έρευνα, που έγινε σε 1.500 άτομα ηλικίας από 16 έως 45 ετών, δείχνει ότι περίπου δύο στους δέκα άνδρες και τρεις στις δέκα γυναίκες δε χρησιμοποίησαν καμιά αντισυλληπτική μέθοδο στην πρώτη τους σεξουαλική επαφή.

Από τους άνδρες που χρησιμοποίησαν προφυλακτική μέθοδο, έξι στους δέκα έκαναν χρήση προφυλακτικού και από τις γυναίκες τέσσερις στις δέκα.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο επίκουρος καθηγητής κοινωνικής ιατρικής κ. Γιάννης Τούντας, οι πιο νέοι άνθρωποι χρησιμοποιούν πιο συχνά το προφυλακτικό απ' ότι οι μεγαλύτεροι.

Οσοι ζουν στις πόλεις και γύρω από αυτές, αλλά και είναι μορφωμένοι, χρησιμοποιούν προφυλακτικό σε μεγαλύτερο ποσοστό κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή.

Ενδεικτικό είναι επίσης και το γεγονός ότι μόνο πέντε στους δέκα άνδρες χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό την περίοδο που έγινε η έρευνα, αλλά και η απάντηση των γυναικών είναι άκρως ανησυχητική, καθώς σε ποσοστό που ξεπερνά το 25% δεν χρησιμοποιούν καμιά αντισυλληπτική μέθοδο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.