υπατικη εγγεφαλοπαθεια | όργανα κοιλίας | βουβωνοκήλη | πνευμονια | βρογχιτιδα συμπτωματα

Πρώτοι στο ράλι του sex, χωρίς ζώνες ασφαλείαςΠρώτοι στην Ευρώπη και δεύτεροι στον κόσμο μετά τους Αμερικανούς αναδεικνύονται οι Ελληνες στη συχνότητα των ερωτικών επαφών, αλλά η άγνοια (;) κινδύνου και το θερμό τους ταμπεραμέντο έχει σαν αποτέλεσμα μόνο το 32% να χρησιμοποιεί προφυλακτικό κατά την διάρκεια περιστασιακών και εφήμερων σχέσεων. Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά και συνήθειες ανά τον κόσμο που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών Durex, κύριο συμπέρασμα της οποίας είναι ότι το 46% του πληθυσμού διεθνώς δεν φαίνεται να ανησυχεί αν θα μολυνθεί από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, όπως το AIDS. Ενθαρρυντικό είναι όμως το γεγονός ότι το 85% των ατόμων ηλικίας 16 – 20 ετών ενημερώνεται για το σεξ στο σχολείο, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από ότι τα παλαιότερα χρόνια.

Οι Ελληνες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ξεκινούν την σεξουαλική τους ζωή σε ηλικία 17,5 ετών, έχουν κατά μέσο όρο 10,2 ερωτικούς συντρόφους και κάνουν έρωτα 117 φορές το χρόνο, νούμερα που μας κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις διεθνώς.

Αν και το προφυλακτικό αποτελεί την αγαπημένη μέθοδο αντισύλληψης καθώς το χρησιμοποιεί το 64% ( δεύτεροι μετά τους Ιάπωνες), ενώ το αντισυλληπτικό χάπι μόνο το 4%, σε ότι αφορά τα μέτρα προφύλαξης έναντι στον ιό του AIDS και τα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα νούμερα είναι μάλλον απογοητευτικά.

Μόνο το 40% των Ελλήνων ανησυχεί για την περίπτωση να μολυνθεί από ένα τέτοιο νόσημα, ενώ και από αυτούς μόνο το 40% χρησιμοποιεί προφυλακτικό όταν κάνει έρωτα με έναν νέο ερωτικό σύντροφο και μόνο το 32% σε μία εφήμερη σχέση. Το 46% προτιμά να μένει πιστό στο σύντροφό του, προκειμένου να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ενδιαφέρον έχει και το στοιχείο ότι περισσότεροι Ελληνες (35%) προτιμούν να βγουν με τους φίλους τους, από το να κάνουν έρωτα (23%).

Πάντως η έρευνα ανέδειξε και ορισμένα αξιοπερίεργα στοιχεία για τις ερωτικές προτιμήσεις των ανθρώπων ανά τον κόσμο. Ετσι στο Hong Kong το αγαπημένο μέρος ερωτικής συνεύρεσης είναι το γραφείο, στην Ταϊβάν το αυτοκίνητο, στη Νιγηρία οι πισίνες και στη Ρωσία το δάσος. Οι παραλίες πάντως κατέχουν την πρώτη θέση διεθνώς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.