Μειώνεται ο ετήσιος αριθμός θανάτων από καρκίνο στην Αυστραλία

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στην Αυστραλία όσο αφορά την έγκαιρη διάγνωση και την θεραπευτική αντιμετώπιση καρκίνου, δεδομένου ότι το ποσοστό εκείνων που χάνουν τη ζωή τους από την ασθένεια έχει μειωθεί και εξακολουθεί να μειώνεται συνεχώς.

Η διαπίστωση αυτή αποδίδεται στο ότι σήμερα υπάρχουν τα μέσα για την διάγνωση του καρκίνου και ακόμη στο ότι η επιστήμη έχει κάνει άλματα στην καταπολέμηση της νόσου.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου για τις γυναίκες είναι ο καρκίνος του μαστού, του πεπτικού και του δέρματος (μελάνωμα), ενώ στους άντρες του προστάτη των πνευμόνων και του πεπτικού.

Στο κάπνισμα οφείλονταν 10.000 περιπτώσεις καρκίνου και πάνω από 7.000 θάνατοι από καρκίνο το 1998, σε σύνολο 34.000 θανάτων αυτό το χρόνο.

Σήμερα εξακολουθεί να είναι η κυριότερη αιτία εμφάνισης καρκίνου, δεδομένου ότι στο κάπνισμα οφείλεται μία στις οχτώ περιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι πάνω από 80% από εκείνους που προσβάλλονται από καρκίνο του στήθους και του προστάτη ζουν τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση