αρρυθμιες συμπτωματα | τενοντιτιδα αχιλλειου θεραπεια | χρονια οστεομυελιτιδα | σπασιμο πλευρων θεραπεια

Φάρμακο για τη σηψαιμία με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικήςΤο πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της σηψαιμίας, που κατασκευάσθηκε με την βοήθεια γενετικής μηχανικής, εγκρίθηκε από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration - FDA), σύμφωνα με ανακοίνωσή του την Τετάρτη 21/11.

Περίπου 750.000 άνθρωποι παρουσιάζουν σηψαιμία, κάθε χρόνο στις ΗΠΑ με το 30% αυτών να καταλήγει σε θάνατο, παρά τη θεραπεία που τους παρέχεται με ενδοφλέβια παροχή αντιβιοτικών.

Το νέο φάρμακο το οποίο κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία "Χigris" από τη φαρμακευτική εταιρία Eli Lilly, είναι μία πρωτεΐνη, προϊόν γενετικής μηχανικής, η οποία είναι αντίστοιχης δομής και δράσης με την ενεργοποιημένη πρωτεΐνη C, την οποία παράγει φυσιολογικά ο οργανισμός.

Το Xigris, εγκρίθηκε από το FDA, για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με βαριά μορφή σηψαιμίας που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου μετρήθηκε σε 1.700 ασθενείς με σηψαιμία, μειώνοντας τη θνησιμότητα κατά 6%, (από 31% στο 25%), κατά την κλινική δοκιμή τεσσάρων εβδομάδων. Το φαρμακο δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τη θεραπεία των ατόμων με ήπια μορφή σηψαιμίας, αλλά στις πολύ βαριές περιπτώσεις η μείωση της θνησιμότητας έφτασε ακόμα και το 13% (από 44% σε 31%).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.