αρρυθμιες | λοιμωξη ανωτερω αναπνευστικου | αξονας δοντιου | aids kai zoi | παλλεται ο βραχινοκερκιδικος μυς

Οι νεαρές γυναίκες επηρεάζονται λιγότερο από το άγχοςΟι νέες γυναίκες αντιδρούν πολύ καλύτερα από τους νέους άνδρες σε κατάσταση άγχους, καθώς μία γυναικεία ορμόνη, η οιστραδιόλη, φαίνεται να έχει "αντι-αγχωτική" δράση. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από μελέτη Γερμανών επιστημόνων στο πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν τις διαφορές, ανάμεσα σε 58 φοιτητές άνδρες και γυναίκες, σε ένα τεστ μνήμης, μετά από μία κατάσταση που τους προκαλούσε άγχος. Οι φοιτητές απομνημόνευσαν μία λίστα λέξεων. Προτού τους ζητηθεί να ανακαλέσουν τη λίστα αυτή, έπρεπε να μιλήσουν μπροστά σε μία αυστηρή επιτροπή και να μετρήσουν αντίστροφα από το 2043, αφαιρώντας κάθε φορά το 17.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνδρες οι οποίοι είχαν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης που παράγεται σε καταστάσεις άγχους, μπόρεσαν να θυμηθούν τελικά λιγότερες λέξεις.

Σε αντίστοιχη παλαιότερη έρευνα, σε άτομα τρίτης ηλικίας τα αποτελέσματα είχαν δείξει καλύτερα αποτελέσματα για τους άνδρες.

Αυτό οδήγησε τους επιστήμονες να υποστηρίξουν ότι οι γυναίκες νεαρής ηλικίας σημείωσαν καλύτερη απόδοση λόγω της ύπαρξης των γυναικείων ορμονών και πιο συγκεκριμένα της οιστραδιόλης, τα επίπεδα της οποίας είναι πολύ χαμηλά, μετά την εμμηνόπαυση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.