Οι νεαρές γυναίκες επηρεάζονται λιγότερο από το άγχος

Οι νέες γυναίκες αντιδρούν πολύ καλύτερα από τους νέους άνδρες σε κατάσταση άγχους, καθώς μία γυναικεία ορμόνη, η οιστραδιόλη, φαίνεται να έχει “αντι-αγχωτική” δράση. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από μελέτη Γερμανών επιστημόνων στο πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν τις διαφορές, ανάμεσα σε 58 φοιτητές άνδρες και γυναίκες, σε ένα τεστ μνήμης, μετά από μία κατάσταση που τους προκαλούσε άγχος. Οι φοιτητές απομνημόνευσαν μία λίστα λέξεων. Προτού τους ζητηθεί να ανακαλέσουν τη λίστα αυτή, έπρεπε να μιλήσουν μπροστά σε μία αυστηρή επιτροπή και να μετρήσουν αντίστροφα από το 2043, αφαιρώντας κάθε φορά το 17.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνδρες οι οποίοι είχαν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης που παράγεται σε καταστάσεις άγχους, μπόρεσαν να θυμηθούν τελικά λιγότερες λέξεις.

Σε αντίστοιχη παλαιότερη έρευνα, σε άτομα τρίτης ηλικίας τα αποτελέσματα είχαν δείξει καλύτερα αποτελέσματα για τους άνδρες.

Αυτό οδήγησε τους επιστήμονες να υποστηρίξουν ότι οι γυναίκες νεαρής ηλικίας σημείωσαν καλύτερη απόδοση λόγω της ύπαρξης των γυναικείων ορμονών και πιο συγκεκριμένα της οιστραδιόλης, τα επίπεδα της οποίας είναι πολύ χαμηλά, μετά την εμμηνόπαυση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση