εμβολιο γριπης 2016 Η1 | νόσος crohn | αρρωστιεσ σκυλων | oργανα αυτιου | ανδρογονα

Κάπνισε στο σπίτι του; Απολύστε τον!Οταν ένας καπνιστής δεν μπορεί να καπνίσει ούτε και στο σπίτι του γιατί κινδυνεύει να χάσει την δουλειά του, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μέτρο κατά του καπνίσματος, αλλά με μία ακόμα υπερβολή στο όνομα μίας σωστής ιδέας. Η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, στη δουλειά ή σε χώρους διασκέδασης, έχει σαν στόχο να προστατεύσει τους μη καπνιστές από τις αποδεδειγμένα βλαβερές συνέπειες του καπνού. Ποιός όμως μπορεί να φανταστεί σε τι ωφελεί μία ανάλογη απαγόρευση και στο ίδιο σου το σπίτι; Μήπως ο καπνιστής μαζί με την κάρτα που θα κτυπά το πρωί, θα πρέπει να περνά και από ένα "καπνο-τεστ"; Κάτι ανάλογο προφανώς θα ήθελαν οι εργοδότες ενός υπαλλήλου στην Βρετανία οι οποίοι τον απέλυσαν επειδή τόλμησε να καπνίσει δέκα τσιγάρα σπίτι του και είχε το θράσος να το πει σε συναδέλφους του!

Πρόκειται για την περίπτωση του κ. Mark Hodges, 41 ετών ο οποίος προσελήφθη από την εταιρεία Boxes and Packaging στην πόλη Swindon. Μιλώντας την πρώτη μέρα στην δουλειά του με την γυναίκα ενός συναδέλφου του, ανέφερε ότι καπνίζει συνήθως στο σπίτι του δέκα (10) τσιγάρα.

Το αποτέλεσμα ήταν την επόμενη μέρα, προς μεγάλη έκπληξή του, να ειδοποιηθεί να περάσει από το λογιστήριο για τα περαιτέρω…

Οπως δήλωσε ο ίδιος στους Times, όταν προσελήφθη ενημερώθηκε για την αντικαπνιστική πολιτική της εταιρείας, αλλά όπως ήταν λογικό υπέθεσε πως αυτή αφορούσε τους χώρους δουλειάς και τα αυτοκίνητα της εταιρείας και όχι το ίδιο του το σπίτι.

Ο κ. Hodges είναι αποφασισμένος να καταγγείλει την εταιρεία του στα δικαστήρια και για το σκοπό αυτό αναζήτησε νομική βοήθεια από οργανώσεις προστασίας των καπνιστών.

Υπερβολές αυτού του τύπου, αρκετά συνηθισμένες στις ΗΠΑ, δεν προάγουν καμιά εκστρατεία κατά του καπνίσματος, αλλά το πιθανότερο είναι να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς καταστρατηγούν βασικά δικαιώματα του ατόμου.

Η δημιουργία ειδικών χώρων στους χώρους της δουλειάς για τους καπνιστές, ή το να μπορούν να βγουν σε κάποιο ανοιχτό χώρο να καπνίσουν, αποτελεί ένα πολύ πιο λογικό μέτρο, το οποίο δεν προκαλεί αισθήματα παρανομίας και ενοχών, από τη στιγμή μάλιστα που ο καπνός δεν θεωρείται(;) απαγορευμένη ουσία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.