Το πρώτο τεστ γονιμότητας για το σπίτι

Το πρώτο φορητό τεστ γονιμότητας που θα μετρά τα επίπεδα ορμονών στις γυναίκες και την ποιότητα του σπέρματος στους άντρες, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της επόμενης χρονιάς από την από την εταιρία Genosis, που ειδικεύεται στη διάγνωση και θεραπεία προβλημάτων γονιμότητας.

Το διπλό αυτό τεστ θα μπορεί να κάνει ο καθένας στο σπίτι του και η τιμή πώλησής του δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Οι γυναίκες θα μπορούν να μετρούν μέσα σε δέκα λεπτά, με ένα μόνο δείγμα ούρων, το επίπεδο ωοθυλακίνης, ορμόνης που δείχνει τον αριθμό ωαρίων στις ωοθήκες τους. Αν το επίπεδο της ορμόνης είναι αυξημένο σημαίνει ότι η γονιμότητα είναι μειωμένη.

Οι άντρες με μια μικρή ποσότητα σπέρματος μέσα σε μισή ώρα θα γνωρίζουν την ποιότητα και κινητικότητα των σπερματοζωαρίων τους.

Δοκιμές που έγιναν σε 170 άντρες και 243 γυναίκες έδειξαν ότι το τεστ είναι κατά 95% ακριβές. Σύμφωνα με τον Δρ Μπάρατ, ειδικό σε θέματα γονιμότητας από το πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ θα μπορεί να εντοπίζει τις περισσότερες μορφές ανδρικών προβλημάτων γονιμότητας.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας και επισήμανε πως όσο οι γυναίκες μεγαλώνουν η γονιμότητά τους πέφτει κατακόρυφα. Συγκεκριμένα από τα 30 έως τα 38 τους χρόνια μειώνεται κατά 50%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση