ανεπαρκεια επινεφριδιων και αναιμια | βελονισμος και επικονδυλιτιδα | γαστρορραγία συμπτωματα

ΙΝΚΑ: Κλείστε τη ζέστη έξω από το σπίτι σαςΟδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα εξέδωσε το ΙΝΚΑ προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους που κρύβουν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή. Στο δελτίο τύπου του Ινστιτούτου που ακολουθεί θα βρείτε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη ζέστη:

Γενικές οδηγίες

Κλείστε την ζέστη έξω από το σπίτι σας, πριν ανέβει η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας.
Ασφαλίστε τζάμια και πατζούρια – θα είστε πιο δροσερά. Κάντε συχνά στη διάρκεια της ημέρας χλιαρά – όχι παγωμένα – ντούζ .

Αποφεύγετε τη χρήση φαρμάκων. Αν είναι αναγκαία, συζητήστε το με τον γιατρό σας. Αν έχετε αιρ – κοντίσιον, μην κάθεστε ακριβώς από κάτω και μάλιστα όταν είστε ιδρωμένοι ή με βρεγμένα μαλλιά , γιατί κινδυνεύετε το λιγότερο από ψύξη. Το ίδιο ισχύει και για τους ανεμιστήρες.

Oι κίνδυνοι του καλοκαιριού

Ορατοί και αόρατοι κίνδυνοι μπορούν να κάνουν την παραλία επικίνδυνη κάτω από ορισμένες συνθήκες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι, ένα στα δύο παιδιά που θα κινδυνεύσουν από πνιγμό θα ανασυρθεί νεκρό από το νερό, ενώ η σχέση αυτή για τα τροχαία ατυχήματα είναι 1 προς 20 και για τις δηλητηριάσεις 1 προς 2000, κατανοούμε την σοβαρότητα της συγκεκριμένης επικινδυνότητας αλλά και της απαραίτητης πρόληψης.

Ξαφνική αλλαγή των καιρικών συνθηκών, απρόσμενα περιστατικά υγείας και ατυχήματα, μπορούν να κάνουν και τον ικανότερο κολυμβητή, υποψήφιο πνιγμένο. Ψαροντουφεκάδες, επικίνδυνα θαλάσσια σκούτερ, ταχύπλοα σκάφη, τσιμπήματα από τσούχτρες και έντομα, εγκαύματα, ηλίαση, μολύνσεις από τα χιλιάδες μικρόβια που κυκλοφορούν, είναι ικανά να σας χαλάσουν τις διακοπές.

Παιδιά και διακοπές

-Μην εκθέτετε απευθείας στις ακτίνες του ήλιου , μωρά κάτω του ενός έτους.

-Μην ντύνετε βαριά τα παιδιά, για να μην αυξηθεί η θερμοκρασία τους.

-Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά και κυρίως τα μωρά κλεισμένα μέσα στο αυτοκίνητο , κάτω από τον καυτό ήλιο. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι πολύ μεγάλες.

-Μην ξεχνάτε να τους φοράτε γυαλιά ηλίου και καπέλο, αλλά και να τα σκεπάζετε με δροσερά μπλουζάκια, όταν παίζουν στον ήλιο. Δίνετέ τους συνεχώς νερό, σε μικρές ποσότητες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.