Οι ηλικιωμένοι ασθενείς με καρκίνο θέλουν να γνωρίζουν την αλήθεια

Η πλειοψηφία των ασθενών τρίτης ηλικίας, θέλουν να γνωρίζουν εάν πάσχουν από καρκίνο, την ώρα που οι περισσότεροι γιατροί αποφεύγουν να λένε την αλήθεια όταν γίνεται διάγνωση καρκίνου σε άτομα τρίτης ηλικίας. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύεται στο British Medical Journal.

Οι επιστήμονες ρώτησαν 270 άτομα ηλικίας 65 έως 94 ετών, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο, εάν θα ήθελαν να τους ανακοινωθεί από το γιατρό το ότι πάσχουν από την νόσο.

Το 88% των ασθενών αυτών, 238 άτομα δηλαδή, δήλωσαν ότι θα ήθελαν να το γνωρίζουν. Μόνο ένα 11% δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να μη τους ανακοινωθεί ενώ το 1% δήλωσαν ότι τους είναι αδιάφορο.

Από τα άτομα που εξέφρασαν την επιθυμία να ενημερώνονται, το 62% δήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για λεπτομερή ενημέρωση και όσο το δυνατόν περισσότερη παροχή πληροφοριών σε σχέση με την ασθένεια.

Υπάρχουν αρκετές μελέτες που έχουν δείξει ότι οι ασθενείς θέλουν να γνωρίζουν περισσότερα απ’ ό,τι πιστεύουν οι γιατροί τους ότι θέλουν να ξέρουν. Η τρίτη ηλικία έχει ακόμα μεγαλύτερες ιδιαιτερότητες στο θέμα αυτό, ενώ θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ ιατρού-ασθενούς, τομέα στον οποίο έχει σημειωθεί πρόοδος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση