νόσος crohn | τρανσαμιναση | ιθμοειδιτιδα αντιμετωπιση | γιατι το σωμα μας γεμιζει αεριΑ

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς με καρκίνο θέλουν να γνωρίζουν την αλήθειαΗ πλειοψηφία των ασθενών τρίτης ηλικίας, θέλουν να γνωρίζουν εάν πάσχουν από καρκίνο, την ώρα που οι περισσότεροι γιατροί αποφεύγουν να λένε την αλήθεια όταν γίνεται διάγνωση καρκίνου σε άτομα τρίτης ηλικίας. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύεται στο British Medical Journal.

Οι επιστήμονες ρώτησαν 270 άτομα ηλικίας 65 έως 94 ετών, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο, εάν θα ήθελαν να τους ανακοινωθεί από το γιατρό το ότι πάσχουν από την νόσο.

Το 88% των ασθενών αυτών, 238 άτομα δηλαδή, δήλωσαν ότι θα ήθελαν να το γνωρίζουν. Μόνο ένα 11% δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να μη τους ανακοινωθεί ενώ το 1% δήλωσαν ότι τους είναι αδιάφορο.

Από τα άτομα που εξέφρασαν την επιθυμία να ενημερώνονται, το 62% δήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για λεπτομερή ενημέρωση και όσο το δυνατόν περισσότερη παροχή πληροφοριών σε σχέση με την ασθένεια.

Υπάρχουν αρκετές μελέτες που έχουν δείξει ότι οι ασθενείς θέλουν να γνωρίζουν περισσότερα απ' ό,τι πιστεύουν οι γιατροί τους ότι θέλουν να ξέρουν. Η τρίτη ηλικία έχει ακόμα μεγαλύτερες ιδιαιτερότητες στο θέμα αυτό, ενώ θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ ιατρού-ασθενούς, τομέα στον οποίο έχει σημειωθεί πρόοδος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.