ακροαστικά | α βαθμου κολποκοιλιακου αποκλεισμου | θηλωματα κατω απο τη γλωσσα

Νέο φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδαΕνα νέο φάρμακο για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ενήλικων ασθενών που δεν ανταποκρίνονται στα άλλα φάρμακα, ενέκρινε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, (Food and Drug Administration - FDA). Το φάρμακο κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Kineret και αναμένεται να βρίσκεται στα φαρμακεία των ΗΠΑ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το Kineret, είναι ο πρώτος άμεσος και επιλεκτικός αναστολέας της πρωτεΐνης Ιντερλευκίνη-1, που εγκρίνεται στις ΗΠΑ. Το φάρμακο, που θα κυκλοφορήσει σε ενέσιμη μορφή, δρα αναστέλλοντας τις φλεγμονές που σχετίζονται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η έγκριση του Kineret που θα κυκλοφορήσει από τη φαρμακοβιομηχανία Amgen, με έδρα την Καλιφόρνια, βασίστηκε σε κλινικές δοκιμές σε 2.932 ασθενείς, οι οποίες έδειξαν ότι το 38% των ασθενών σημείωσαν 20% βελτίωση, μετά από 6 μήνες σύμφωνα με τα κριτήρια του Αμερικανικού Κολεγίου Ρευματολογίας. Ενα 22% των ασθενών που τους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο (placebo), σημείωσαν αντίστοιχη βελτίωση.

Οι πιο κοινές παρενέργειες του νέου φαρμάκου συμπεριλαμβάνουν ήπια αντίδραση στην περιοχή της χορήγησης (ένεσης), που συνδυάζεται με κοκκίνισμα, οίδημα και πόνο. Η εταιρία επίσης δήλωσε ότι υπάρχει και ένας μικρός κίνδυνος σοβαρής λοίμωξης, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν το φάρμακο μετά τη αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.