κνημη ρηξη εσω πλαγιου physio | συγγενής καρδιοπάθεια | HBA2 66% τι σημαινει

Ανδρες με κοντά πόδια κινδυνεύουν πεισσότερο από διαβήτη και καρδιάΟι άνδρες οι οποίοι έχουν κοντά πόδια, έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιοπάθεια, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων, από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Epidemiology and Community Health.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερους από 2.500 άνδρες ηλικίας 45 έως 59 ετών από τη νότια Ουαλία, στους οποίους έκαναν ανθρωπομετρικές μετρήσεις όπως μέτρηση αναστήματος σε καθιστή και όρθια θέση αλλά και αναλύσεις αίματος.

Κατά τη διάρκεια της δεκαπενταετούς μελέτης οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με πιο κοντά πόδια είχαν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα. Επιπλέον είχαν σημαντικότερα αυξημένη πιθανότητα να αναπτύξουν αντίσταση στην ινσουλίνη, μία κατάσταση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ παρατηρήθηκε ότι είχαν και αυξημένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα κοντά πόδια αποτελούν ένδειξη φτωχής διατροφής κατά την παιδική ηλικία και ότι θα πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη διατροφή του παιδιού καθώς η υγεία στην παιδική ηλικία επηρεάζει μακροπρόθεσμα την υγεία, στην ενήλικη ζωή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.