Ανδρες με κοντά πόδια κινδυνεύουν πεισσότερο από διαβήτη και καρδιά

Οι άνδρες οι οποίοι έχουν κοντά πόδια, έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιοπάθεια, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων, από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Epidemiology and Community Health.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερους από 2.500 άνδρες ηλικίας 45 έως 59 ετών από τη νότια Ουαλία, στους οποίους έκαναν ανθρωπομετρικές μετρήσεις όπως μέτρηση αναστήματος σε καθιστή και όρθια θέση αλλά και αναλύσεις αίματος.

Κατά τη διάρκεια της δεκαπενταετούς μελέτης οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με πιο κοντά πόδια είχαν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα. Επιπλέον είχαν σημαντικότερα αυξημένη πιθανότητα να αναπτύξουν αντίσταση στην ινσουλίνη, μία κατάσταση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ παρατηρήθηκε ότι είχαν και αυξημένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα κοντά πόδια αποτελούν ένδειξη φτωχής διατροφής κατά την παιδική ηλικία και ότι θα πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη διατροφή του παιδιού καθώς η υγεία στην παιδική ηλικία επηρεάζει μακροπρόθεσμα την υγεία, στην ενήλικη ζωή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση