ανεμογκαστρι | αιδειοκολπιτιδα νεοπλασμα | αφαιρεση στομαχου | βηματοδοτης | ερυθρα igg θετικο | ευερεθιστο εντερο

Σημαντική βοήθεια στο Αφγανιστάν από τους Γιατρούς του ΚόσμουΕπέστρεψε στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα των "Γιατρών του Κόσμου", η οποία είχε μεταβεί στην πόλη Ζαμπόλ στα Ιρανοαφγανικά σύνορα. Η ομάδα, μέσω Τουρκίας, μετέφερε και διένειμε σε καταυλισμούς - που βρίσκονταν κάτω από τον έλεγχο των Ταλιμπάν - στο έδαφος του Αφγανιστάν ανθρωπιστική βοήθεια (5 τόνους τρόφιμα, 4 τόνους φάρμακα και 2.500 κλινοσκεπάσματα), ενώ εξέτασε εκατοντάδες ασθενείς.

Σήμερα μια δεύτερη ομάδα συνεχίζει το δύσκολο έργο της παροχής, ιατρικής, ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς των παραπάνω καταυλισμών, οι οποίοι υποφέρουν από πείνα, κακουχία και ασθένειες.

Τη δική τους μάχη, όμως, για την φιλοξενία και περίθαλψη των προσφύγων στην Ελλάδα δίνουν καθημερινά τα τελευταία χρόνια δεκάδες άλλα μέλη και εθελοντές των "Γιατρών του Κόσμου", μέσω των προγραμμάτων του Ανοιχτού Πολυϊατρείου, του Ξενώνα Αστέγων και Αιτούντων Ασυλο "Ναυσικά" καθώς και του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στην Πεντέλη.

Δεκάδες είναι επίσης οι αποστολές επείγουσας βοήθειας, που πραγματοποίησαν στον τόπο αφίξεως των προσφύγων (Χανιά, Μαντούδι, Κως, Ζάκυνθος κ.α.).

Οι καθημερινές πλέον αφίξεις στην Ελλάδα μεγάλου αριθμού αλλοδαπών από χώρες και περιοχές με ιδιαίτερες και επικίνδυνες συνθήκες, είναι γεγονός που δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει.

Ολα τα κέντρα υποδοχής είναι σε πλήρη διαθεσιμότητα, αλλά δεν επαρκούν. Είναι μεγάλη ανάγκη η λήψη πρωτοβουλιών από όλα τα συναρμόδια υπουργεία και η δημιουργία χώρων μαζικότερης φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων και εκτός Αττικής.

Οι "Γιατροί του Κόσμου" έχοντας εγκαίρως αντιληφθεί και προειδοποιήσει για το μέγεθος και τη συχνότητα των επερχόμενων αφίξεων, έχουν εκπονήσει μελέτη και έχουν υποβάλει προς τις αρμόδιες αρχές πρόταση δημιουργίας καταυλισμών υποδοχής προσφύγων.

Στόχος και προτεραιότητα, της εν λόγω πρότασης είναι η φιλοξενία αυτών των ανθρώπων υπό ανθρώπινες συνθήκες, η αποκέντρωση, η επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής και υποδοχής αιτούντων άσυλο, καθώς και η δυναμική αξιοποίηση του προσφυγικού στοιχείου στη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.