Το Πεντάγωνο αθωώνει τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου

Οι ιατρικές και περιβαλλοντικές μελέτες δεν αποκαλύπτουν καμία σχέση ανάμεσα στη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου και στα κρούσματα λευχαιμίας, ή άλλης μορφής καρκίνων στις τάξεις των στρατιωτικών που είχαν λάβει μέρος στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το Πεντάγωνο κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα μετά τη μελέτη πολλών αναφορών που συντάχθηκαν από πολλές χώρες, διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ιδιωτικών ιδρυμάτων, έπειτα από την αποκάλυψη που έγινε το Ιανουάριο πως πολλοί στρατιώτες της ιταλικής ειρηνευτικής δύναμης έχουν προσβληθεί από ένα “σύνδρομο των Βαλκανίων “.

Υποπτα ως πηγή μόλυνσης των στρατιωτών που υπηρέτησαν στη Βοσνία και στο Κόσοβο είναι τα πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο που χρησιμοποιήθηκαν από το ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Σύμφωνα με την έκθεση του Πενταγώνου, καμία από τις έρευνες αυτές δεν απεκάλυψε κάποια σχέση ανάμεσα στο απεμπλουτισμένο ουράνιο και στη λευχαιμία, ή κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα, κι επίσης καμία τους δεν αποδεικνύει μόλυνση από απεμπλουτισμένο ουράνιο σε τέτοιο βαθμό που θα έβλαπτε το επίπεδο της γενικότερης υγείας του πληθυσμού, ή των στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί εκεί”.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές, τουλάχιστον 13 χώρες έστειλαν ειδικευμένες ομάδες τους στα Βαλκάνια προκειμένου να ελέγξουν δείγματα από το χώμα, την ατμόσφαιρα, το νερό, τη βλάστηση και τα τρόφιμα, χωρίς να υπολογίζονται και οι περιβαλλοντικές μελέτες που εκπονήθηκαν από τον ΟΗΕ κι άλλες διεθνείς οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση