κενο στο στομαχι | κυστη στο ιγμοριο | μολυνσεις στιν μυτι | ακροαστικα ευρηματα σε πνευμονα | αρρυθμιες

Το Πεντάγωνο αθωώνει τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίουΟι ιατρικές και περιβαλλοντικές μελέτες δεν αποκαλύπτουν καμία σχέση ανάμεσα στη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου και στα κρούσματα λευχαιμίας, ή άλλης μορφής καρκίνων στις τάξεις των στρατιωτικών που είχαν λάβει μέρος στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το Πεντάγωνο κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα μετά τη μελέτη πολλών αναφορών που συντάχθηκαν από πολλές χώρες, διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ιδιωτικών ιδρυμάτων, έπειτα από την αποκάλυψη που έγινε το Ιανουάριο πως πολλοί στρατιώτες της ιταλικής ειρηνευτικής δύναμης έχουν προσβληθεί από ένα "σύνδρομο των Βαλκανίων ".

Υποπτα ως πηγή μόλυνσης των στρατιωτών που υπηρέτησαν στη Βοσνία και στο Κόσοβο είναι τα πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο που χρησιμοποιήθηκαν από το ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Σύμφωνα με την έκθεση του Πενταγώνου, καμία από τις έρευνες αυτές δεν απεκάλυψε κάποια σχέση ανάμεσα στο απεμπλουτισμένο ουράνιο και στη λευχαιμία, ή κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα, κι επίσης καμία τους δεν αποδεικνύει μόλυνση από απεμπλουτισμένο ουράνιο σε τέτοιο βαθμό που θα έβλαπτε το επίπεδο της γενικότερης υγείας του πληθυσμού, ή των στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί εκεί".

Σύμφωνα με τις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές, τουλάχιστον 13 χώρες έστειλαν ειδικευμένες ομάδες τους στα Βαλκάνια προκειμένου να ελέγξουν δείγματα από το χώμα, την ατμόσφαιρα, το νερό, τη βλάστηση και τα τρόφιμα, χωρίς να υπολογίζονται και οι περιβαλλοντικές μελέτες που εκπονήθηκαν από τον ΟΗΕ κι άλλες διεθνείς οργανώσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.