συμπτωματα ελκος δωδεκαδακτυλου | ανατομια κοιλιας | φουσκωμα μπαλονι ωτιτιδα | συνδρομο γκαρντνερ

Νέα διάγνωση για το σύνδρομο Down από Κύπριο επιστήμοναΜία σημαντική ανακάλυψη για την επιτυχή προγεννητική διάγνωση του συνδρόμου Down, έκανε ο Κύπριος επιστήμονας Κ. Νικολαϊδης, που εργάζεται στο νοσοκομείο King´s College του Λονδίνου. Η διάγνωση μπορεί να γίνει απο το υπερηχογράφημα στην 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Οπως διαπιστώθηκε, στο έμβρυο με σύνδρομο Down δεν φαίνoνται τα οστά της μύτης.

Πριν απο δέκα χρόνια, η αμνιοκέντηση ήταν η μέθοδος με την οποία γινόταν ο προγεννητικός έλεγχος για το σύνδρομο Down και είχε ως βασικό κριτήριο την ηλικία της μητέρας. Το ποσοστό επιτυχίας ήταν 30%.

Ακολούθησε η βιοχημική εξέταση αίματος της μητέρας με ποσοστό επιτυχίας 60%, η αυχενική διαφάνεια με 75% και ο συνδυασμός των δύο με ποσοστό επιτυχίας 85 με 90%.

Σήμερα η νέα ανακάλυψη σε συνδυασμό με τις προηγούμενες μεθόδους, αγγίζει σχεδόν τα όρια της απόλυτης επιτυχίας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.