Ηρωϊκή μεταφορά ασθενή από τη Θάσο

Με κίνδυνο της ζωής τους ο καπετάνιος και τα μέλη υδροπτέρυγου σκάφους (δελφίνι) έκαναν με δική τους ευθύνη δρομολόγιο από την Καβάλα στη Θάσο, ενώ επικρατούσαν βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 8 και 9 μποφόρ, προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν στο νομαρχιακό νοσοκομείο Καβάλας 64χρονο βαρύτατα τραυματισμένο σε τροχαίο ατύχημα.

Επρόκειτο για τον ασθενή Παναγιώτη Λαφαζάνη από τον Ποτό Θεολόγου Θάσου, ο οποίος υπέστη βαριά κάκωση στο κεφάλι και στην οσφυϊκή μοίρα και κατάγματα σε επτά πλευρά. Αρχικά ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου Θάσου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Λιμένα, όπου μπόρεσε και πλησίασε το “δελφίνι” το οποίο παρέλαβε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και παρά τη σφοδρότατη θαλασσοταραχή κατόρθωσε να τον φέρει στο λιμάνι της Καβάλας. Εκεί ανέμενε ασθενοφόρο με το οποίο κατέληξε στο ορθοπεδικό τμήμα του νομαρχιακού νοσοκομείου της πόλης.

Ετσι σώθηκε η ζωή του 64χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται αφού διέφυγε τον κίνδυνο, όπως διέγνωσαν οι θεράποντες γιατροί του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση