προπτωση μιτροειδους | καταπια κοκκαλο κοτοπουλου | χαμηλη πιεση τι σημαινει | πτερυγιο αυτιου παθησεις

Λειτουργική αντικατάσταση πέους με δάκτυλο ασθενήΠλήρη λειτουργικότητα παρουσιάζει το νέο πέος που απέκτησε ασθενής στη Γεωργία, που έπασχε από καρκίνο. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Ανάπλασης της Τιφλίδας κ. Ιβάν Κουζανόφ, κατά την 17ωρη επέμβαση, οι χειρουργοί αφαίρεσαν τον μέσο δάκτυλο από το αριστερό χέρι του ασθενή και δέρμα από το άλλο του χέρι και σχημάτισαν το υποκατάστατο πέους, το οποίο έραψαν στη θέση του μορίου που είχε αφαιρεθεί. Αν και παρόμοια επέμβαση έχει πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο κέντρο άλλες δύο φορές, είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί αναφέρουν την πλήρη λειτουργική αποκτάσταση του νέου μορίου.

Κατα την διάρκεια της επέμβασης, οι χειρουργοί χρησιμοποίησαν πρώτα το δέρμα του δαχτύλου για να δημιουργήσουν κανάλι, το οποίο να επιτρέπει την ούρηση, χωρίς ωστόσο να απομακρύνουν το οστό του δαχτύλου, το οποίο έντυσαν με τα μοσχεύματα δέρματος "για να παρέχει ακαμψία όταν αυτή χρειάζεται".

Δώδεκα ημέρες μετά την εγχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, ο ασθενής ηλικίας περίπου 55 ετών μπορούσε να ουρήσει και έχει έκτοτε πλήρη σεξουαλική ζωή, από την οποία είναι απόλυτα ικανοποιημένος, όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό πρακτορείο.

Σε ότι αφορά το κόστος της εγχείρησης, ο διευθυντής του κέντρου κ Κουζανόφ ανέφερε ότι θα στοιχίζει 5.000 δολάρια για τους Γεωργιανούς, περίπου δύο εκατομμύρια δραχμές, ποσό που αν και φαίνεται μικρό για μια τέτοια εγχείρηση είναι τεράστιο για τους κατοίκους της Γεωργίας, ενώ συμπλήρωσε ότι για πιθανούς ασθενείς από το εξωτερικό θα υπάρχει διαφορετικό κοστολόγιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.