Λειτουργική αντικατάσταση πέους με δάκτυλο ασθενή

Λειτουργική αντικατάσταση πέους με δάκτυλο ασθενήΠλήρη λειτουργικότητα παρουσιάζει το νέο πέος που απέκτησε ασθενής στη Γεωργία, που έπασχε από καρκίνο. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Ανάπλασης της Τιφλίδας κ. Ιβάν Κουζανόφ, κατά την 17ωρη επέμβαση, οι χειρουργοί αφαίρεσαν τον μέσο δάκτυλο από το αριστερό χέρι του ασθενή και δέρμα από το άλλο του χέρι και σχημάτισαν το υποκατάστατο πέους, το οποίο έραψαν στη θέση του μορίου που είχε αφαιρεθεί. Αν και παρόμοια επέμβαση έχει πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο κέντρο άλλες δύο φορές, είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί αναφέρουν την πλήρη λειτουργική αποκτάσταση του νέου μορίου.

Κατα την διάρκεια της επέμβασης, οι χειρουργοί χρησιμοποίησαν πρώτα το δέρμα του δαχτύλου για να δημιουργήσουν κανάλι, το οποίο να επιτρέπει την ούρηση, χωρίς ωστόσο να απομακρύνουν το οστό του δαχτύλου, το οποίο έντυσαν με τα μοσχεύματα δέρματος “για να παρέχει ακαμψία όταν αυτή χρειάζεται”.

Δώδεκα ημέρες μετά την εγχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, ο ασθενής ηλικίας περίπου 55 ετών μπορούσε να ουρήσει και έχει έκτοτε πλήρη σεξουαλική ζωή, από την οποία είναι απόλυτα ικανοποιημένος, όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό πρακτορείο.

Σε ότι αφορά το κόστος της εγχείρησης, ο διευθυντής του κέντρου κ Κουζανόφ ανέφερε ότι θα στοιχίζει 5.000 δολάρια για τους Γεωργιανούς, περίπου δύο εκατομμύρια δραχμές, ποσό που αν και φαίνεται μικρό για μια τέτοια εγχείρηση είναι τεράστιο για τους κατοίκους της Γεωργίας, ενώ συμπλήρωσε ότι για πιθανούς ασθενείς από το εξωτερικό θα υπάρχει διαφορετικό κοστολόγιο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση