αποτομη κοπωση | αναταξη 5ου μετακαρπιου διαρκεια | ζωύφια | ?????????? ??????? | αυστραλιανο αντιγονο | φυματιωση

Υπερβολική αύξηση των καισαρικών στη ΒρετανίαΜία στις πέντε γέννες στη Μεγάλη Βρετανία γίνεται με καισαρική τομή, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση του ποσοστού σε Αγγλία και Ουαλία, στο 21.5%, σύμφωνα με έρευνα του Royal College of Obstetricians and Gynaecologists για το υπουργείο υγείας της χώρας.

Πριν από τριάντα χρόνια, το ποσοστό των γεννήσεων με καισαρική, στη Μ. Βρετανία, δεν ξεπερνούσε το 3%, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει το ποσοστό αυτό να μην ξεπερνάει το 10-15%.

Από τις γέννες που έχουν γίνει με καισαρική μέθοδο οι κυριότεροι λόγοι εφαρμογής της μεθόδου είναι η εμβρυϊκή δυσχέρεια με ποσοστό 22%, προηγηθείσα καισαρική τομή με ποσοστό 14% και ανώμαλη προβολή και θέση του εμβρύου με ποσοτό 11%. Παράλληλα οι περισσότερες γεννήσεις με καισαρική πραγματοποιήθηκαν σαν επείγουσες καταστάσεις.

Ενα 7% των γεννήσεων με καισαρική, έγιναν χωρίς να συντρέχει συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα, που σημαίνει ότι πολλές γυναίκες την επιλέγουν σα μέθοδο χωρίς να υπάρχει λόγος εφαρμογής της.

Οι γυναικολόγοι ανησυχούν για το ποσοστό των γεννήσεων που πραγματοποιείται με καισαρική τομή και θέλουν να τονίσουν τους κινδύνους από μία τέτοια εγχείριση στις μέλλουσες μητέρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.