Υπερβολική αύξηση των καισαρικών στη Βρετανία

Μία στις πέντε γέννες στη Μεγάλη Βρετανία γίνεται με καισαρική τομή, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση του ποσοστού σε Αγγλία και Ουαλία, στο 21.5%, σύμφωνα με έρευνα του Royal College of Obstetricians and Gynaecologists για το υπουργείο υγείας της χώρας.

Πριν από τριάντα χρόνια, το ποσοστό των γεννήσεων με καισαρική, στη Μ. Βρετανία, δεν ξεπερνούσε το 3%, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει το ποσοστό αυτό να μην ξεπερνάει το 10-15%.

Από τις γέννες που έχουν γίνει με καισαρική μέθοδο οι κυριότεροι λόγοι εφαρμογής της μεθόδου είναι η εμβρυϊκή δυσχέρεια με ποσοστό 22%, προηγηθείσα καισαρική τομή με ποσοστό 14% και ανώμαλη προβολή και θέση του εμβρύου με ποσοτό 11%. Παράλληλα οι περισσότερες γεννήσεις με καισαρική πραγματοποιήθηκαν σαν επείγουσες καταστάσεις.

Ενα 7% των γεννήσεων με καισαρική, έγιναν χωρίς να συντρέχει συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα, που σημαίνει ότι πολλές γυναίκες την επιλέγουν σα μέθοδο χωρίς να υπάρχει λόγος εφαρμογής της.

Οι γυναικολόγοι ανησυχούν για το ποσοστό των γεννήσεων που πραγματοποιείται με καισαρική τομή και θέλουν να τονίσουν τους κινδύνους από μία τέτοια εγχείριση στις μέλλουσες μητέρες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση