Χαλαρώνει η νομοθεσία για την κάνναβη στη Βρετανία

Οι Βρετανοί δεν θα συλλαμβάνονται πλέον για κατοχή μικροποσοτήτων κάνναβης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλάνκετ, προσθέτοντας ότι η κάνναβη μπορεί σύντομα να χρησιμοποιείται στη Βρετανία για ιατρικούς σκοπούς.

Ο Μπλάνκετ επισήμανε ότι η κάνναβη θα ανήκει πλέον στη Γ κατηγορία των ναρκωτικών ουσιών, και όχι στη Β, δηλαδή θα βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

“Η αλλαγή κατηγορίας δεν σημαίνει και αποποινικοποίηση ή νομιμοποίηση. Η κατανάλωση κάνναβης εξακολουθεί να είναι παράνομη”, τόνισε ο υπουργός.

Επίσης παράνομη εξακολουθεί να είναι και η κατοχή κάνναβης, πρόσθεσε, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτοί που θα πιάνονται έχοντας στην κατοχή τους μικροποσότητες για προσωπική χρήση δεν θα συλλαμβάνονται και θα τους γίνεται μόνον μια αστυνομική σύσταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στην αστυνομία να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στα σκληρά ναρκωτικά, της Α κατηγορίας, όπως η κοκαϊνη και η ηρωϊνη.

Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει επίσης πως η χρήση κάνναβης θα πρέπει να επιτραπεί για ιατρικούς σκοπούς, κυρίως για την ανακούφιση αυτών που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, σχολίασε ο Μπλάνκετ κατά την ανακοίνωση στη Βουλή των Κοινοτήτων της νέας πολιτικής της κυβέρνησης πάνω στο ζήτημα αυτό.

Τώρα εξετάζονται από την κυβέρνηση σε τρίτη φάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης και “αν, όπως πιστεύω, το πρόγραμμα αυτό αποδειχθεί επιτυχές, θα συστήσω στην υπηρεσία ιατρικού ελέγχου να προχωρήσει στην έγκριση της κάνναβης για ιατρική χρήση”, κατέληξε ο Μπλάνκετ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση