10 οργανα θωρακα | τα κοπρανα επιπλεουν | θερμίδες πιτσα | mantoux | τι κανει η βιταμινη α

Η εταιρεία Baxter αποσύρει μηχανήματα αιμοκάθαρσηςΗ αμερικανική εταιρία ιατρικών μηχανημάτων Baxter ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη διανομή σειράς μηχανημάτων για αιμοκάθαρση με φίλτρα "Althane A-18" σε όλο τον κόσμο, μετά από τους θανάτους ασθενών που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση στην Κροατία, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο τύπο μηχανήματος.

"Η Baxter διέκοψε προσωρινά τη διανομή όλων των μηχανημάτων για αιμοκάθαρση της σειράς Α σε όλο τον κόσμο", δήλωσε στο Ζάγκρεμπ ο Βιτσέντε Μπελενγκέρ, πρόεδρος της Baxter για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, μετέδωσε το πρακτορείο Hina.

Τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης της σειράς Α είναι εφοδιασμένα με το ίδιο φίλτρο με εκείνα που χρησιμοποίησαν ασθενείς που απεβίωσαν στην Κροατία. Η υπόθεση αφορά 21 ασθενείς που έκαναν αιμοκάθαρση, ηλικίας 21 έως 71 ετών, οι οποίοι υπέκυψαν από τις 8 έως 13 Οκτωβρίου σε νοσοκομεία αρκετών κροατικών πόλεων, κυρίως σε δύο νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας, Ανα Στάβλγενιτς-Ρουκάβινα, οι θάνατοι οφείλονται στην κακή λειτουργία των φίλτρων των μηχανημάτων αυτών, τα οποία έχει κατασκευάσει η εταιρία Baxter και υπάρχουν σε όλα τα μηχανήματα που χρησιμοποίησαν οι ασθενείς που απεβίωσαν.

Τα φίλτρα αυτά, τα οποία έχουν διατεθεί στο εμπόριο με την ονομασία Althane A-18, προκάλεσαν ήδη το θάνατο 10 ασθενών τον Αύγουστο στην Ισπανία, σε νοσοκομεία της Βαλένθιας και της Μαδρίτης και η χρήση τους απαγορεύτηκε στη χώρα. Τα φίλτρα αποσύρθηκαν επίσης από νοσηλευτικά κέντρα στη Γαλλία το Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.