ποια ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια σωματος | διδυμα εμβρυα διαφορα μεγεθους | ενδοσκοπηση | οστα του θωρακα

Νέα μέθοδος μεταμόσχευσης εμβρυονικών κυττάρων στον εγκέφαλοΜία νέα μέθοδο, με την οποία γίνεται πιο εύκολη η μεταμόσχευση εμβρυονικών κυττάρων στον εγκέφαλο, για τη θεραπεία νευρολογικών διαταραχών, ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Nature Biotechnology.

Τα κύρια προβλήματα στη μεταμόσχευση εμβρυονικών κυττάρων είναι ότι ο εγκέφαλος δεν αποτελεί ένα "φιλόξενο" περιβάλλον για τα μεταμοσχευμένα κύτταρα, ενώ η διαφοροποίηση των κυττάρων αυτών, προκειμένου να δημιουργήσουν εγκεφαλικά κύτταρα, είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Η μεταμόσχευση εμβρυονικών κυττάρων στον εγκέφαλο, μπορεί να αντιστρέψει την εκφύλιση των εγκεφαλικών κυττάρων στην οποία οφείλονται πολλές νευρολογικές διαταραχές όπως η νόσος του Πάρκινσον ή του Χάντινγκτον.

Οι επιστήμονες με τη νέα αυτή τεχνική κατάφεραν να παρασκευάσουν ένα μίγμα κυττάρων και συνθετικού υλικού το οποίο ονομάζουν "νεο-ιστό" (neo-tissue) και το οποίο προάγει τη διαφοροποίηση και την ανάπτυξη των εμβρυονικών κυττάρων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενώ η τεχνική αυτή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, είναι επιτυχής σε πειραματόζωα. Μέχρι στιγμής η έρευνα έχει περιοριστεί σε εγκεφαλικά κύτταρα αλλά τα επόμενα βήματα θα είναι η εφαρμογή της τεχνικής σε άλλες ομάδες κυττάρων όπως παγκρεατικά ή οστικά κύτταρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.