φτερουγισματα της καρδιας | απονευρωση | σκυλος κακοσμια στοματος | συνδρομο ευερεθιστου εντερου | στιγμα

Το σκόρδο προστατεύει από το κοινό κρυολόγημαΟι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν, σε ημερήσια βάση, διατροφικό συμπλήρωμα σκόρδου, φαίνεται να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από το κοινό κρυολόγημα το οποίο πλήττει έναν ενήλικα, κατά μέσο όρο 2-4 φορές το χρόνο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η καθημερινή λήψη διατροφικού συμπληρώματος που περιέχει αλλικίνη, κύριο συστατικό του σκόρδου, μπορεί να μειώσει ακόμα και στο μισό την πιθανότητα προσβολής από το κοινό κρυολόγημα

Η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο σκόρδου (Garlic Centre) στο ανατολικό Σάσεξ, της Μ. Βρετανίας, μελέτησε 146 άτομα τα οποία έλαβαν μέρος εθελοντικά. Για μία χρονική περίοδο 90 ημερών οι μισοί εθελοντές έλαβαν συμπλήρωμα αλλικίνης και οι άλλοι μισοί placebo (εικονικό συμπλήρωμα).

Στην ομάδα των εθελοντών που έλαβαν το διατροφικό συμπλήρωμα, στην περίοδο των 90 ημερών, καταγράφθηκαν 24 περιπτώσεις κοινού κρυολογήματος, ενώ στην άλλη ομάδα καταγράφθηκαν 65 περιπτώσεις.

Παράλληλα όσοι λάμβαναν το συμπλήρωμα σκόρδου, σημείωσαν πιο γρήγορη ανάρρωση αλλά και μειωμένη πιθανότητα να προσβληθούν ξανά από κοινό κρυολόγημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.