Γρήγορο τεστ για επικίνδυνα τρόφιμα

Ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει η ανίχνευση τροφίμων που μπορούν να προκαλέσουν τροφοδηλητηριάσεις, γίνεται πολύ μικρός, χάρη σε μία νέα συσκευή, η οποία ονομάζεται ImmunoFlow, και μπορεί να ανιχνεύσει επικίνδυνους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα, σε λίγα μόλις λεπτά.

Τα τεστ που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή, πολλές φορές χρειάζονται ακόμα και μερικά 24ωρα μέχρι να δώσουν αποτελέσματα. Με τη νέα αυτή συσκευή ο χρόνος μειώνεται στα 15-30 λεπτά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μειωμένος χρόνος ανίχνευσης παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα, αποτελεί πολύ σημαντικό εργαλείο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ομαδικών τροφοδηλητηριάσεων, όπου η γρήγορη ανίχνευση μπορεί να σώσει ακόμα και ζωές.

Η συσκευή θα χρησιμοποιηθεί αρχικά από τη βιομηχανία τροφίμων, ενώ στη συνέχεια θα μπορεί να τεθεί σε χρήση και στους υγιεινομικούς ελέγους, σε χώρους μαζικής σίτισης ή σε καταστήματα πώλησης τροφίμων.

Δεν αποκλείεται βέβαια, μία πιο εξελιγμένη μορφή της συσκευής να μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί και στο σπίτι, για τον έλεγχο της ασφάλειας των τροφίμων όπως για παράδειγμα αυτών που έχουν παραμείνει αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση