βλεννη στα κοπρανα | σεε και στομαχι | ειναι επικινδυνοι οι εμμισχοι πολυποδες εντερου | σιδηροπενικη αναιμια

Γρήγορο τεστ για επικίνδυνα τρόφιμαΟ χρόνος που χρειάζεται για να γίνει η ανίχνευση τροφίμων που μπορούν να προκαλέσουν τροφοδηλητηριάσεις, γίνεται πολύ μικρός, χάρη σε μία νέα συσκευή, η οποία ονομάζεται ImmunoFlow, και μπορεί να ανιχνεύσει επικίνδυνους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα, σε λίγα μόλις λεπτά.

Τα τεστ που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή, πολλές φορές χρειάζονται ακόμα και μερικά 24ωρα μέχρι να δώσουν αποτελέσματα. Με τη νέα αυτή συσκευή ο χρόνος μειώνεται στα 15-30 λεπτά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μειωμένος χρόνος ανίχνευσης παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα, αποτελεί πολύ σημαντικό εργαλείο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ομαδικών τροφοδηλητηριάσεων, όπου η γρήγορη ανίχνευση μπορεί να σώσει ακόμα και ζωές.

Η συσκευή θα χρησιμοποιηθεί αρχικά από τη βιομηχανία τροφίμων, ενώ στη συνέχεια θα μπορεί να τεθεί σε χρήση και στους υγιεινομικούς ελέγους, σε χώρους μαζικής σίτισης ή σε καταστήματα πώλησης τροφίμων.

Δεν αποκλείεται βέβαια, μία πιο εξελιγμένη μορφή της συσκευής να μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί και στο σπίτι, για τον έλεγχο της ασφάλειας των τροφίμων όπως για παράδειγμα αυτών που έχουν παραμείνει αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.