Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις προμήθειες των νοσοκομείων

Πολύ σύντομα ο πολίτης θα δει τη διαφορά στην εξυγίανση του χώρου της Υγείας και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, δήλωσε στη Βουλή η υφυπουργός Υγείας Χριστίνα Σπυράκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο “Προμήθειες Νοσοκομείων και Λοιπών Μονάδων Υγείας των ΠΕΣΥ και άλλες διατάξεις”.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι συμβάσεις προμηθειών της Κεντρικής Υπηρεσίας των Περιφερειακών Συμβουλίων Υγείας (ΠΕΣΥ) και των νοσοκομείων της, συνάπτονται και εκτελούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, είτε από τα ΠΕΣΥ και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που συνδέονται λειτουργικά με τα ΠΕΣΥ.

Παράλληλα, καθορίζονται τα είδη για την προμήθεια, όπως μηχανήματα και υλικά, συνιστώνται πενταμελείς επιτροπές εμπειρογνωμόνων για την υποβοήθηση του έργου της Διεύθυνσης Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας κ.α.

Παράλληλα,

-προβλέπεται η παροχή δωρεάν νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης σε αλλοδαπούς μετανάστες που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Έιτζ ή άλλα λοιμώδη νοσήματα, όπως φυματίωση ή ηπατίτιδα

-επιτρέπεται από ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς, υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις, να συνταγογραφούν και να χορηγούν ουσίες ανταγωνιστικές των οπιούχων, σε εξαρτημένα άτομα.

Πρόκειται για ουσίες που μέχρι σήμερα χορηγούνταν μόνο από τον ΟΚΑΝΑ και τα Δημόσια Νοσοκομεία και δεν θεωρούνται υποκατάστατα αλλά ανταγωνιστικά των οπιούχων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση