ενεργειακα καναλια στο σωμα | lihinas | τι ειναι ο καυτηριασμος | συριγγιο δοντιου | ανεμογκαστρι γυναικας

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις προμήθειες των νοσοκομείωνΠολύ σύντομα ο πολίτης θα δει τη διαφορά στην εξυγίανση του χώρου της Υγείας και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, δήλωσε στη Βουλή η υφυπουργός Υγείας Χριστίνα Σπυράκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο "Προμήθειες Νοσοκομείων και Λοιπών Μονάδων Υγείας των ΠΕΣΥ και άλλες διατάξεις".

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι συμβάσεις προμηθειών της Κεντρικής Υπηρεσίας των Περιφερειακών Συμβουλίων Υγείας (ΠΕΣΥ) και των νοσοκομείων της, συνάπτονται και εκτελούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, είτε από τα ΠΕΣΥ και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που συνδέονται λειτουργικά με τα ΠΕΣΥ.

Παράλληλα, καθορίζονται τα είδη για την προμήθεια, όπως μηχανήματα και υλικά, συνιστώνται πενταμελείς επιτροπές εμπειρογνωμόνων για την υποβοήθηση του έργου της Διεύθυνσης Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας κ.α.

Παράλληλα,

-προβλέπεται η παροχή δωρεάν νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης σε αλλοδαπούς μετανάστες που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Έιτζ ή άλλα λοιμώδη νοσήματα, όπως φυματίωση ή ηπατίτιδα

-επιτρέπεται από ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς, υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις, να συνταγογραφούν και να χορηγούν ουσίες ανταγωνιστικές των οπιούχων, σε εξαρτημένα άτομα.

Πρόκειται για ουσίες που μέχρι σήμερα χορηγούνταν μόνο από τον ΟΚΑΝΑ και τα Δημόσια Νοσοκομεία και δεν θεωρούνται υποκατάστατα αλλά ανταγωνιστικά των οπιούχων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.