Η βρεφική διατροφή καθορίζει τους υπερτασικούς ενήλικες

Τα βρέφη τα οποία λαμβάνουν συμπληρώματα με συγκεκριμένα λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται και στο μητρικό γάλα, μπορεί να έχουν μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης υπέρτασης στην ενήλικη ζωή, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Hypertension.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσληψη των ω -3 λιπαρών οξέων, που περιλαμβάνει το ΕΡΑ και το DHA, τα μεγαλομόρια δηλαδή της σειράς, βρέθηκε πως μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης υπέρτασης.

Τα νεογνά χρειάζονται την πρόσληψη των ω-3 κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης αλλά και κατά τους πρώτους μήνες της ζωής. Είναι απαραίτητα τόσο για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου, όσο και της σπονδυλικής στήλης.

Εχει βρεθεί μάλιστα ότι τα μωρά που θηλάζουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δώδεκα μηνών παρουσιάζουν μικρή πιθανότητα υπέρτασης στην ενήλικη ζωή.

Αυτού του τύπου τα λιπαρά οξέα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, προλαμβάνουν καρδιακές αρρυθμίες, το διαβήτη τύπου ΙΙ και μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση