κυστη συκωτι | εγκυμοσυνη με ουρικο οξυ | αποβολη βιταμινης α απο οργανισμο | καρδιογραφημα

Παγκόσμια ημέρα για την καρδιά: Let it beatΜε το σύνθημα αυτό που παραπέμπει σε τραγούδι των Beatles Let it be, γιορτάζεται και φέτος, στις 30 Σεπτεμβρίου, για δεύτερη φορά μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε ο πρώτος εορτασμός, η παγκόσμια ημέρα καρδιάς (World Heart Day). Το φετινό μήνυμα του εορτασμού έχει σα στόχο να περάσει ένα πρότυπο υγιεινής ζωής στην προσπάθεια πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους παράγοντες κινδύνου όπως το κάπνισμα την υπέρταση, την υπερλιπιδαιμία, την παχυσαρκία, την έλλειψη σωματικής άσκησης. Η ελπίδα του World Heart Federation είναι ότι όλα τα μέλη θα συμμετέχουν στον εορτασμό αυτό με εκδηλώσεις προκειμένου να μεταδοθεί το μήνυμα της φετινής ημέρας, το οποίο είναι "μία καρδιά για όλη τη ζωή" (a heart for life) για την πρόληψη και έλεγχο των καρδιαγγειακών νοσημάτων όπως η στεφανιαία νόσος και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Κατά τον περσινό εορτασμό πήραν μέρος 77 χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τα 2/3 των μελών του World Herat Federation, ενώ η συμμετοχή φέτος πρέπει να φτάσει το 100%.

Η παγκόσμια ημέρα για την καρδιά μπορεί να αποτελέσει μία παγκόσμια στρατηγική για τη μετάδοση του μηνύματος για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και το πως ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων ενισχύεται από τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία το 30% των θανάτων έχει σαν αιτία τα καρδιαγγειακά νοσήματα ενώ, το αντίστοιχο ποσοστό από τον ιό HIV/AIDS, δεν ξεπερνά το 5% και για την ελονοσία το 2%.

Το πρόβλημα των καρδιαγγειακών νοσημάτων δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο των ανεπτυγμένων χωρών αλλά πλήττει και τις αναπτυσσόμενες χώρες. Σήμερα το 80% των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα εντοπίζεται σε χώρες όπου το εισόδημα κυμαίνεται σε μέτρια με χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Mario Maranhao, πρόεδρο του World Heart Federation.

Το World Heart Federation είναι μη κυβερνητικός οργανισμός, με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να αυξήσουν το μέσο όρο αλλά και την ποιότητα ζωής, μέσω της πρόληψης και του ελέγχου της στεφανιαίας νόσου και των εγκεφαλικών επεισοδίων, με έμφαση στις χώρες όπου το εισόδημα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.