ιερο οστο πονος | κλινικος ψυχολογος ομοιοπαθητικος | αλκοολη καρκινος | υπεζωκοτική συλλογή

Καρκίνος παχέος εντέρου: Διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπισηΟ καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού είναι η τρίτη σε σειρά συχνότητας κακοήθης νόσος στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, καθώς και η δεύτερη αιτία θανάτου σχετιζόμενη με καρκίνο. Περίπου 60% των ασθενών με καρκίνο στο παχύ έντερο και στο ορθό υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση του νεοπλάσματος, οι μισοί όμως από τους χειρουργημένους ασθενείς θα πεθάνουν στα επόμενα πέντε χρόνια από την επέμβαση, οι περισσότεροι από αυτούς λόγω υποτροπής της νόσου. Η διάγνωση του καρκίνου αυτού σε πρώιμο στάδιο βελτιώνει σημαντικά την πρόγνωση, ενώ η έγκαιρη κατάδειξη των υποτροπών μπορεί να παρατείνει την επιβίωση.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν κατά τη τρίτη μέρα των εργασιών του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία και διεξάγεται στα Ιωάννινα με την προεδρία του καθηγητού παθολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Επαμεινώνδα Τσιάνου.

Οι προσπάθειες των επιστημόνων εστιάζονται σήμερα στην προεγχειρητική σταδιοποίηση με την βοήθεια σύγχρονων διαγνωστικών μεθόδων των κακοήθων νεοπλασμάτων του πεπτικού συστήματος και ιδιαίτερα του καρκίνου του παχέος εντέρου, που όπως τονίστηκε στο συνέδριο, έχουν τεράστια σημασία για το κοινωνικό σύνολο παγκοσμίως.

Διάφορες ορολογικές εξετάσεις (νεοπλασματικοί δείκτες), απεικονιστικές εξετάσεις (αξονική και μαγνητική τομογραφία, διαδερμικό ή ενδοσκοπικό υπερηχογράφημα, ανοσοσπινθηρογραφία) και άλλες ακόμη διαγνωστικές μέθοδοι επιτρέπουν την με σχετική ακρίβεια σταδιοποίηση, ώστε να επιλέγεται η καταλληλότερη για κάθε ασθενή χειρουργική επέμβαση, αλλά και να αποφεύγεται άσκοπη χειρουργική επέμβαση.

Η προεγχειρητική σταδιοποίηση έχει αποκτήσει ιδιαίτερη πρακτική σημασία στη διάρκεια των τελευταίων ετών, όχι μόνο επειδή κατευθύνει σωστά τις διάφορες συνιστώσες της χειρουργικής επέμβασης, αλλά και επειδή επιτυγχάνεται αρκετά επακριβώς μέσω των πολύπλοκων μεθόδων, που διατίθενται σήμερα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.