Ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας για τους πρόσφυγες

Το υπουργείο Εξωτερικών θα χορηγήσει ποσό 500.000 δολαρίων στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για να συνδράμει στο έργο της και θα διαθέσει άλλα 500.000 δολάρια για την παροχή άμεσης βοήθειας σε Αφγανούς πρόσφυγες (μέσα στο ίδιο το Αφγανιστάν αλλά και τη γύρω περιοχή) μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Αυτό ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και επισήμανε τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει στις μέρες μας το προσφυγικό πρόβλημα λόγω και της κατάστασης στο Αφγανιστάν.

Στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών ήταν η αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φλορ Ρόχας-Ροντρίγκεζ και ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος δίνει δυο συναυλίες στο Ηρώδειο, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τις ανάγκες των προσφύγων.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ακόμη ότι ο συνεργάτης του κ. Α. Γεωργίου θα αναχωρήσει τις επόμενες ημέρες για το Πακιστάν και τη γύρω περιοχή για να συντονίσει το έργο της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω των ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η κ. Ρόχας-Ροντρίγκεζ εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας για τη βοήθεια που προσφέρουν στο έργο της Υπατης Αρμοστείας και υπογράμμισε ότι σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση