Τα κατοικίδια βοηθούν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν ένα διαζύγιο

Τα παιδιά που έχουν ένα κατοικίδιο και ιδιαίτερα σκύλο, ξεπερνούν πολύ πιο εύκολα το διαζύγιο των γονιών τους, αναφέρουν στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ψυχολόγο του Πανεπιστήμιου της Βόννης κ. Τάνια Χοφ και παρουσιάσθηκε στη Διεθνή Διάσκεψη για τις Αντιδράσεις των Ζώων που συμβιούν με τον άνθρωπο.

Η μελέτη που εξέτασε τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα 150 παιδιών που οι γονείς τους είναι διαζευγμένοι έδειξε ότι ένα χρόνο μετά το διαζύγιο, τα παιδιά που διέθεταν σκύλο ήταν λιγότερο επιθετικά και ήταν πιο κοινωνικά από εκείνα που δεν είχαν.

Τα παιδιά χωρίς σκύλο είχαν πιο βίαιη συμπεριφορά, ήταν πεισματάρικα και ευερέθιστα ή αντιδρούσαν σπασμωδικά για να αποσπούν προσοχή.

Η κ. Χοφ, επεσήμανε ότι τα σκυλιά ως κατοικίδια παρέχουν στα παιδιά ένα αίσθημα ασφάλειας και τα βοηθούν να ξεπεράσουν τις αλλαγές που γίνονται στη ζωή τους.

Η έρευνα έγινε με την βοήθεια ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν πριν ένα χρόνο 150 παιδιά χωρισμένων γονέων και ηλικίας από 6 έως 11 χρόνων. Απο αυτά τα 75 είχαν ένα σκυλάκι και τα 75 δεν είχαν.

Το 40% των παιδιών που δεν είχαν σκύλο επέδειξαν εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά και συχνά έσπαγαν αντικείμενα επίτηδες και χωρίς λόγο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση