φυσαλιδα στοστομα | πνευμονικο οιδημα πρωτες βοηθειες | συμπτωματα μικροβιακης ιογενους

Σενάρια βιοτρομοκρατίας στη Μεγάλη ΒρετανίαΗ Μεγάλη Βρετανία δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει μία πιθανή επίθεση με βιολογικά όπλα και οι επιστήμονες της Δημόσιας Υγείας της χώρας είναι προετοιμασμένοι για άμεση αντίδραση. Τα σχέδια αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη στα ειδικά κυβερνητικά τμήματα τα τελευταία χρόνια και πρόκειται να παρουσιαστούν στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας την Τετάρτη 20/09 στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (Public Health Laboratory Service) της χώρας. Το πως μπορεί να αντιδράσει μία μεγάλη πόλη σε μία βιοτρομοκρατική επίθεση, αποτέλεσε μείζον θέμα για τις κυβερνήσεις και τους ειδικούς στη δημόσια υγεία, μετά την επίθεση, με τοξικό αέριο που επιδρά στο νευρικό σύστημα, στο μετρό του Τόκιο, το Μάρτιο του 1995.

Η σχετική παρουσίαση ήταν προγραμματισμένη πολύ πρίν από την τρομοκρατική επίθεση στο World Trade Center της Νέας Υόρκης, την προηγούμενη εβδομάδα και οι διοργανωτές του συνεδρίου, αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος να μην πραγματοποιηθεί.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας της βόρειας Αγγλίας, Dr Nigel Lightfoot, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας, επειδή το συνέδριο θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

Αναφερόμενος μάλιστα στην τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι το αδιανόητο έχει τώρα συμβεί.

Η Μεγάλη Βρετανία αν και δε διατρέχει κίνδυνο να χτυπηθεί από βιοτρομοκρατία, διαθέτει ειδικό σχέδιο δράσης.

Οι οργανισμοί οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους τρομοκράτες σε μία επίθεση με βιολογικά όπλα, περιλαμβάνουν τον άνθρακα, τον κίτρινο πυρετό, μορφές του έμπολα, την ευλογιά. Ολοι αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν θάνατο, ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν σε πολύ μικρές ποσότητες.

Στην παρουσίαση που θα γίνει στο συνέδριο θα εξεταστεί μία πιθανή επίθεση με άνθρακα στη Μεγάλη Βρετανία και το πως θα πρέπει να αντιδράσουν τα Εργαστήρια Δημόσιας Υγείας και το το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει 49 εργαστήρια σε όλη τη χώρα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πληροφορίες επιτήρησης της κατάστασης.

Στην περίπτωση του άνθρακα θα πρέπει να υπολογιστεί το πόσα άτομα έχουν εκτεθεί στη μολυσματική ασθένεια και να γίνει παροχή αντιβιοτικών, προκειμένου να προφυλαχθεί ο κόσμος από τη μόλυνση.

Ο Dr Lightfoot σημείωσε τέλος ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει σχεδιάσει την αντιμετώπιση μίας ενδεχόμενης βιοτρομοκρατικής επίθεσης εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τα σχέδια δεν είχαν δημοσιευθεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.