δυσκοιλιοτητα διαρροια | Μικρη πληγη στη μυτη προς την εξοδο του ρουθουνιου | καθαριστης αυτιων

Body Art και κίνδυνοι για την υγείαΟδηγίες για όσους θέλουν να κάνουν τατουάζ ή piercing εξέδωσε ο οργανισμός Chartered Institute of Environmental Health (CIEH), προκειμένου να τους ενημερώσει για τους κινδύνους μόλυνσης και τραυματισμού που διατρέχουν, καθώς επίσης και για το τι πρέπει να προσέχουν.

Ιδιαίτερη αναφορά δίνεται στο body-piercing μια μόδα που βρίσκει όλο και περισσότερους οπαδούς μεταξύ των νέων, προτείνεται μάλιστα να απαγορεύεται αυτό σε περιοχές του σώματος κάτω από τον λαιμό σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 16 ετών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να τοποθετεί σκουλαρίκια σε όποιον το επιθυμεί, χωρίς να έχει καμία εκπαίδευση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ δεν υπάρχει κανένας κρατικός έλεγχος, ούτε απαιτείται κάποια άδεια.

Οι κυριότεροι κίνδυνοι αυτών των πρακτικών είναι οι επικίνδυνοι τραυματισμοί και οι μολύνσεις. Αιμορραγίες και τραυματισμοί ζωτικών οργάνων, νεύρων και αγγείων έχουν συχνά αναφερθεί, ενώ η χρήση μη αποστειρωμένων σωστά εργαλείων, μπορεί να γίνει αιτία για την μόλυνση από ασθένειες όπως το AIDS και η ηπατίτιδα C.

Ερευνα του οργανισμού έδειξε ότι το 40% των επιπλοκών αφορούσαν τοποθέτηση σκουλαρικιών στον ομφαλό και 35% στο αυτί, ενώ ανάλογα προβλήματα παρατηρήθηκαν και από σκουλαρίκια στην μύτη και στις θηλές του στήθους. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιπλοκές ήταν μολύνσεις και λοιμώξεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.