Ασθενείς κατά της Glaxο για αντικαταθλιπτικό φάρμακο

Προσφυγή κατά της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline (GSK) κατατέθηκε στην αμερικανική δικαιοσύνη από πολλούς ασθενείς που υποστηρίζουν ότι εθίστηκαν στο γνωστότερο φάρμακο της εταιρείας, το Paxil, το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη με την ονομασία Seroxat, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της GSK.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “Γκάρντιαν”, η μήνυση κατατέθηκε από 35 πρόσωπα που υποστηρίζουν ότι εθίστηκαν στο Paxil. Όπως αναφέρουν στη μήνυση, παρουσίασαν δυνατούς πονοκεφάλους, ιλίγγους, κοιλιακούς πόνους ή ακόμη και απώλεια συντονισμου όταν επιχείρησαν να διακόψουν τη θεραπεία τους με το εν λόγω φάρμακο, διευκρινίζει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα.

H GlaxoSmithKline απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς. “Δεν υπάρχει καμιά επιστημονική απόδειξη ότι το Paxil προκαλεί εθισμό ή εξάρτηση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Πρόκειται για ένα αντικαταθλιπτικό που χρησιμοποιείται εδώ και εννέα χρόνια σε όλο τον κόσμο και έχει χορηγηθεί σε 70 εκατομμύρια ασθενείς”, διευκρίνισε.

Το Paxil/Seroxat είναι από τα γνωστότερα φάρμακα της GSK και το 2000 κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά των αντικαταθλιπτικών, αποφέροντας στην εταιρεία 1,55 δισεκατομμύριο στερλίνες (περίπου 875 δισ. δραχμές).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση