συνδρομο υπερχρησης | μυλη κυηση | ωμοπλατη αρθρα | σηπτικη αρθριτιδα | πολυποδας στο εντερο

Ασθενείς κατά της Glaxο για αντικαταθλιπτικό φάρμακοΠροσφυγή κατά της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline (GSK) κατατέθηκε στην αμερικανική δικαιοσύνη από πολλούς ασθενείς που υποστηρίζουν ότι εθίστηκαν στο γνωστότερο φάρμακο της εταιρείας, το Paxil, το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη με την ονομασία Seroxat, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της GSK.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν", η μήνυση κατατέθηκε από 35 πρόσωπα που υποστηρίζουν ότι εθίστηκαν στο Paxil. Όπως αναφέρουν στη μήνυση, παρουσίασαν δυνατούς πονοκεφάλους, ιλίγγους, κοιλιακούς πόνους ή ακόμη και απώλεια συντονισμου όταν επιχείρησαν να διακόψουν τη θεραπεία τους με το εν λόγω φάρμακο, διευκρινίζει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα.

H GlaxoSmithKline απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς. "Δεν υπάρχει καμιά επιστημονική απόδειξη ότι το Paxil προκαλεί εθισμό ή εξάρτηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος. "Πρόκειται για ένα αντικαταθλιπτικό που χρησιμοποιείται εδώ και εννέα χρόνια σε όλο τον κόσμο και έχει χορηγηθεί σε 70 εκατομμύρια ασθενείς", διευκρίνισε.

Το Paxil/Seroxat είναι από τα γνωστότερα φάρμακα της GSK και το 2000 κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά των αντικαταθλιπτικών, αποφέροντας στην εταιρεία 1,55 δισεκατομμύριο στερλίνες (περίπου 875 δισ. δραχμές).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.