δικεφαλος ποδιου | συμπτωματα σκωληκοειδιτιδα | εγκυμοσυνη αποβολη συμπτωματα | φλεγμωνι δοντιου

Η λάθος θέση οδήγησης δημιουργεί προβλήματαΗ οδήγηση, με το κάθισμα του αυτοκινήτου σε λάθος θέση, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, τόσο στη μέση, όσο και στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, σύμφωνα με προειδοποίηση της αυτοκινητιστικής ένωσης RAC.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλοί άνθρωποι οδηγούν έχοντας κλίση του σώματός τους προς το τιμόνι, θέση "μπανάνας" όπως την ονομάζουν, ενώ παράλληλα τεντώνουν τα πόδια τους προς τα πεντάλ του αυτοκινήτου.

Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη παρουσιάζονται κυρίως σε άτομα που οδηγούν πολλές ώρες την ημέρα όπως οι οδηγοί ταξί, ή οι εμπορικοί αντιπρόσωποι.

Η θέση του καθίσματος του οδηγού θα πρέπει να ρυθμίζεται ανάλογα με το σωματότυπο του κάθε ανθρώπου με τέτοιο τρόπο ώστε ο οδηγός να μην είναι αναγκασμένος να τεντώνει τα άκρα του προκειμένου να οδηγήσει, αλλά ούτε και να τα έχει πολύ λυγισμένα.

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δίνεται επίσης και στο προσκέφαλο του καθίσματος, καθώς η σωστή θέση του προλαμβάνει πόνους και προβλήματα στον αυχένα.

Η ένωση RAC υποστηρίζει επίσης ότι τα καθίσματα με υφασμάτινα καλύμματα προέχουν καλύτερη υποστήριξη στην πλάτη απ' ό,τι τα καθίσματα με δερμάτινα καλύμματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.