Η λάθος θέση οδήγησης δημιουργεί προβλήματα

Η οδήγηση, με το κάθισμα του αυτοκινήτου σε λάθος θέση, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, τόσο στη μέση, όσο και στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, σύμφωνα με προειδοποίηση της αυτοκινητιστικής ένωσης RAC.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλοί άνθρωποι οδηγούν έχοντας κλίση του σώματός τους προς το τιμόνι, θέση “μπανάνας” όπως την ονομάζουν, ενώ παράλληλα τεντώνουν τα πόδια τους προς τα πεντάλ του αυτοκινήτου.

Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη παρουσιάζονται κυρίως σε άτομα που οδηγούν πολλές ώρες την ημέρα όπως οι οδηγοί ταξί, ή οι εμπορικοί αντιπρόσωποι.

Η θέση του καθίσματος του οδηγού θα πρέπει να ρυθμίζεται ανάλογα με το σωματότυπο του κάθε ανθρώπου με τέτοιο τρόπο ώστε ο οδηγός να μην είναι αναγκασμένος να τεντώνει τα άκρα του προκειμένου να οδηγήσει, αλλά ούτε και να τα έχει πολύ λυγισμένα.

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δίνεται επίσης και στο προσκέφαλο του καθίσματος, καθώς η σωστή θέση του προλαμβάνει πόνους και προβλήματα στον αυχένα.

Η ένωση RAC υποστηρίζει επίσης ότι τα καθίσματα με υφασμάτινα καλύμματα προέχουν καλύτερη υποστήριξη στην πλάτη απ’ ό,τι τα καθίσματα με δερμάτινα καλύμματα.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα